С какви електроники оборудва FPV сет-а? Имам предвид автопилоти, телеметрии, видео предаватели и т.н. И с FrSky ли караш?
С какви електроники оборудва FPV сет-а? Имам предвид автопилоти, телеметрии, видео предаватели и т.н. И с FrSky ли караш?
На Модела:
1.Автопилот и стабилизация фи-дос /круиз контрол-летене с избрана посока и височина, летене по координати от джипиеса-по точки от гугал мапса, и връщане в точката на излитане/.
2. Телеметрия леко пипната смалттим мое производство.
3.Видеопредавател със мощност 1,5 вата и честота 1,2ГХц.
4.Джипиес тракер ТК-102В.
5.Камера ГоПро.
На земята-наземна станция:
1.Видеоприемник със честота 1,2ГХц.
2.Малък тв 9 инча.
3.Очила фат шарк предатор.
4.Записвачки Д1, и еази кап със лаптоп и мобилен нет за зареждане на гугал мапса.
5.Радио със 600мВ мощност санва рд8000 на 40МХц.
6.Джобен джипиес при нужда ако трябва да се търси модела по координати.
Като чета, наистина много добър самолет се е получил! Пожелавам ти дълго и щастливо да си го караш!
Последна редакция от Bruchpilot; 09.08.2013 на 10:02. Причина: Граматиката, граматиката ми куца...
Константин Фъртунов
Благодаря за пожеланието, да ти се връща многократно със твой си модел!
Модела все повече започва да ми харесва. Просто с него се прави това което ти се иска за видеозаснемане FPV, и не знам какво още да поискам от него, може би втора камера и пант-тилт. Тази сутрин малко след изгрев слънце направих 1 час и малко във въздуха на два полета по около 30 мин. и малко всеки. Батерията на гопрото ме накара да спра полетите и да се прибера защото нямах как да я заредя на поляната. Карах икономично на малко по малко от 1/3 газ през цялото време, и този път вече като си познавам как се държи модела летях ниско на около 130-150м. височина. Моторите си мъркат на тихи обороти приятно за ухото. Хоризонталната скорост варира от 35км/час до 70км/час според това дали губя, или набирам височина. Строго по хоризонтала модела си държи едно 45-50км/час с тази минимална газ.
Нарязах и няколко откъса от клиповете, и за да ги кача по бързо ги намачках малко. Оригинала отива иначе над 5гб. някъде, и няма как да го кача с фул хд качество от гопрото.
Започвам да усвоявам модела вече малко по малко. Днес изгорих още 1,5 литра метанол на три полета. Имам вече и първите клипчета от страни че до сега бяха само от камерата на модела.
Излитане:
Следващия клип е как автопилота прибра модела, и започна да кръжи над мене чакайки да си го кацна:
И един клип с първите тона и лупинги на модела от камерата коята е на борда. На 37 сек от клипа се чува как единия двигател угасва, и въпреки това модела си остава идеално управляем, даже може да прави тоно и лупинг само с единия двигател. Хоризонталната скорост почти на пълна газ само с един двигател е 75-80км/час и това с малките витла, защото не е разработен напълно.
Моето двумоторно ТАКСИ 61 от днес е с два нови двигателя ASP.32 по 5,22куб.см. Преди няколко месеца ги бях купил, но все не ми оставаше време да ги монтирам и така до вчера. Днес им направих разработката на самия модел-затова е вързан като куче със синджира към бусчето ми да не вземе да избяга докато разработвам двигателите. Тягата която ми дават е 2х2,2кг=4,4кг., а модела готов за полет е около 4кг. Сега вече спокойно ще имам един час, до час и половина във въздуха със средна скорост от около 80км/час. Манах двата ASP.52 който бяха да сега на модела защото идваха много мощни и горяха доста гориво, а и тежаха повече с 500грама от сегашните ASP32. За да не скучая докато таксито си бръмчеше вързано към буса, взех и малкия ЯК-54 /1,5м. разпереност/ да си политкам за кеф.
Здравей колега,
направих същото''такси''само че с по намален вид/размох 1200мм./лети перфектно./Единственото нещо което не ми харесва,че при вятър от 5-6 м/с.,не мога да го сваля.Трябва постоянно да го натискаш за да кацне.
Благодаря за публикацията на модела!!!
Успех!!!
Александър Илиев
В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)