Благодаря!
След няколко дневно затишие отдаден на полети и мързелуванесе върнах пак на Таксито. Направих днес хоризонталния стабилизатор, неговите мярки и пропорции съм описал в мнение 6 от първа страница на темата, когато още мислих размерите, и чертаех модела на 3D чертеж. И тук се полакомих малко обаче за увеличаване на размерите, и го пуснах с по 10-20мм. по-голям, колкото е ширината на една летва балса.Клапата също я увеличих от 55 на 60мм да е ширината и. Целия хоризонтален стабилизатор направих от летви балса със сечение 10х8мм., като дебелината му е 8мм. Отиде около половин пластанина балса 10х100х1000мм., или около 6 летви със сечение 10х8мм. Летвичките балса рязах от голямата пластина със резачката за балса описана в тази тема:
http://modelist.bg/showthread.php?t=1860
Клапата както е видно от снимката по средата си е много слаба-само със сечение 10х8мм балса, затова я подсилих от двете страни с по един стоманизиран "много як" тел 2мм. в диаметър. Тези два тела от горна и от долна страна вкарах във внимателно изрязани за тях каналчета в самата балса на стабилизатора и залепих със епоксидна смола. Мисля че това е единственото място по модела където използвам епоксидна смола до тук.

се върнах пак на Таксито. Направих днес хоризонталния стабилизатор, неговите мярки и пропорции съм описал в мнение 6 от първа страница на темата, когато още мислих размерите, и чертаех модела на 3D чертеж. И тук се полакомих малко обаче за увеличаване на размерите, и го пуснах с по 10-20мм. по-голям, колкото е ширината на една летва балса.Клапата също я увеличих от 55 на 60мм да е ширината и. Целия хоризонтален стабилизатор направих от летви балса със сечение 10х8мм., като дебелината му е 8мм. Отиде около половин пластанина балса 10х100х1000мм., или около 6 летви със сечение 10х8мм. Летвичките балса рязах от голямата пластина със резачката за балса описана в тази тема:
Цитат