Визуализирани са от 1 до 10 от общо 155

Тема: Мойте модели-Георги Шопов

Threaded View

Почетен Автор Аватар на Gogo55
    Регистриран
    Feb 2011
    Живее в
    Асеновград

Днеска най-накрая успях да започна разработката на двумоторния, изгорих по два резервоара от 350мл. на двг ASP21 общо по 700мл. значи на двигател. Времето което работиха е точно 50минути с един резервоар, или общо им се пада по 100 минути работа. Оборотите с който ги разработвах бяха точно 7000 об/мин, плюс минус 200 за да работят стабилно и да не греят по много.Температурата на цилиндър даже ме учуди държат между 64 и 70С което показва че добре се охлаждат. Мисля че ще се окажат добри мотори. Мисля и също че щом на средни обороти държат по 50мин работа с това количество гориво то в бъдеще след разработката и когато самолета се ползва за видеоснимки ще карат по два часа спокойно във въздуха защото тогава повече от половината време ще бъде на минимални обороти до 1/3 газ като мотопланер. Тягата от един двг си е около 1,5кг. Накратко това беше за двумоторния, ето и клипче от разработката:
    http://www.youtube.com/watch?v=__0LAfKo4E8

Иначе полетях малко с Капа, но имаше доста вятър и не му понасяше добре, трябваше да взема 300-500грама олово, но забравих защото когато тръгвах не духаше изобщо, а на поляната час по късно се оказа че вятъра е около 5-6м/с. Приземяването беше трудно с него защото а върна газта а спира и тръгва назад, а дам газ много бързо набира скорост и чак на трети четвърти заход успях да кацна с него като хората до мене си.

После дойде един приятел на който облетях новото летящо крило. На него дължа и снимките и клиповете от днес. Това летящите крила гадно и трудно нещо ми се вижда-съвсем различно си е от нормален самолет във въздуха и като визия и като начин на управление и литкане/не съм летял до сега с летящи крила и нямам опит с тях/. При този вятър си беше доста трудно облитането, но се справих горе доле. Ето и клипче от това летящо крило как се държи във въздуха, изглежда че лети добре, но само аз си знам колко нерва ми струваше при този вятър:
    http://www.youtube.com/watch?v=J1Tt1hUbShE
    Прикачени икони Click image for larger version

Name:	Picture 087.jpg‎
Views:	717
Size:	128.7 KB
ID:	4390   Click image for larger version

Name:	Picture 101.jpg‎
Views:	735
Size:	130.1 KB
ID:	4391   Click image for larger version

Name:	Picture 099.jpg‎
Views:	725
Size:	131.7 KB
ID:	4392   Click image for larger version

Name:	Picture 086.jpg‎
Views:	658
Size:	130.6 KB
ID:	4393  

Информация за темата

Users Browsing this Thread

В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)

Подобни теми

1. Моите модели - Георги Русинов
    от ajcinema във форум: Самолети
    Replies: 20
    Последно мнение: 01.11.2011, 21:32
  2. Моите модели
    от Lidkin във форум: Хеликоптери
    Replies: 19
    Последно мнение: 01.04.2011, 19:52
  3. Моите модели - Руси Петков
    от rusi във форум: Самолети
    Replies: 4