След няколко дни и безсънни нощи... бусът (като превозно средство) е възстановен механически до състоянието, в което е бил като нов. Отне ми повече време (и "бимберици") от предвиденото, но резултатът си заслужава всяка похарчена секунда и стотинка!!!
Отново БЛАГОДАРЯ на Матеев, който успя да открие оригиналният завършек на спалнята, който вече е при мен и работя по възстановяването на оригиналния му крепеж.
Време е за глезотиите! Както обещах, бусът ще има... ТОПЛА ВОДА!
Започвам "отзад напред" - душът, който ще вградя в задната врата. Идеята е да бъде "скрит" дискретно в нея като "декоративен", "невидим" елемент, но в същото време функционален.
Ето заготовките. Изработих 3 броя, за да имам право на грешки при заварките:
Отворите са съобразени за максимална икономичност на използваната вода - 0,35mm, като повърхността ще бъде полирана до огледален блясък:
Кафевите оцветявания ще бъдат премахнати. Ще използвам качествени цангови съединения, както и дросели с двойно действие, за да осигуря нужния дебит:
А за необходимото налягане от 5 бара ще се грижи специална миниатюрна помпа с вграден пресостат. Ще я снимам като пристигне.
Душът, помпата, както и нагревателят, ще бъдат интегрирани в задната врата. Естествено, управлението ще бъде осъществено чрез SSR.
Ето така трябва да изглежда "банята", когато я завърша:
Силно се изкушавам да изработя 80 литров резервоар за вода, който да бъде монтиран под пода, до горивния... но още го обмислям. В момента, за разни битови нужди, пълня вода в туби. Неудобно, непрактично и заемат много място. Толкова много държа на оптимизирането, защото дълбоко вярвам, че оползотворяването е един от най-водещите фактори в битието ни.
Последните оптимизации по отношение на електрическата инсталация са толкова ефективни, че след осъществяването им, повечето от "снаряжението", което мъкнех по поляните, вече е ненужно.
"Приключението" се очертава да стане сериозно...

Цитат