+ Ново Мнение
Визуализирани са от 1 до 10 от общо 423

Тема: Flight stabilization, autopilots, FPV, osd и ...всичко останало

Threaded View

Почетен Автор Аватар на Gogo55
    Регистриран
    Feb 2011
    Живее в
    Асеновград

Пацо схемата която си дал в мнение 248 мисля че е объркан резистора 21 , не му е там мястото ако искаш да имаш пълна 0 на даденото краче на пика, а резистор със стоиност около 10К трябва да е в плюсовата верига където е бутона и то ако няма вътрешен резистор на този пин /за този пик незнам кои пинове са подпряни и как защото нема сорс/. По принцип се слага бутон към маса и резистор към плюс освен ако тука няма друга интрига.Светодиода също е обърнат и нема как да светне.Ако пуснеш и сорса може да се включвам с кратки късчета сорс при нужда...

Почетен Автор Аватар на ПАЦО
    Регистриран
    Mar 2010
    Живее в
    РУСЕ

Quote Originally Posted by Gogo55 View Post
    Пацо схемата която си дал в мнение 248 мисля че е объркан резистора 21 , не му е там мястото ако искаш да имаш пълна 0 на даденото краче на пика, а резистор със стоиност около 10К трябва да е в плюсовата верига където е бутона и то ако няма вътрешен резистор на този пин /за този пик незнам кои пинове са подпряни и как защото нема сорс/. По принцип се слага бутон към маса и резистор към плюс освен ако тука няма друга интрига.Светодиода също е обърнат и нема как да светне.Ако пуснеш и сорса може да се включвам с кратки късчета сорс при нужда...
    Благодаряя ГОГО, за съжаление резистора не е объркан , така си е по дефолт, през него тече само изравнителен ток, око обърнеш внимание на предния постинг и в оригиналната схема е така, всъщност резистора държи разреден гейтовия капацитет на входа, а за светодиода се извинявам....

Заслужил Автор
    Регистриран
    May 2010
    Живее в
    Смолян

Пацо,
    До колкото разбирам от оригинала и интуитивно от испански или какъвто там му е езика на пича, дето го е разработил, този бутон е за избор на режимите. Аз също мисля, като Гого....бих го обърнал - резистора към +, бутона към маса. После в сорса се сменя с едно "пипване". Ако има някакъв мноооооооооооооого по-дълбок замисъл, явно не мога да си го преведа....
    Николай Арсов - дърт авиомоделист от 1967г.

Регистриран
    Mar 2010
    Живее в
    РУСЕ

За съжаление нямаме сорса та да го пипнем!!Иначе при такава комутация така се прави явно порта е инициялизиран твърдо като аналогов и се чака промяна в напрежението за да се генерира прекъсване, така му е било по лесно отколкото да инициализира всеки крак по отдено, мери напрежението и когато стане 5волта превключва .....така и избягва смущенията при комутация..

Регистриран
    Feb 2011
    Живее в
    Асеновград

Пацо без сорс не виждам как може да се пипа така че да бъде това което ще ти хареса, в нета се мотат доста сорсове винаги можеш да вземеш един и да го надграждаш както ти е кеф така че да ти харесва, а и да можеш по всяко едно време да си правиш нужните промени според настроението.Лично аз не правя нищо готово от нета ако няма сорс който може да променям.Не е ли по добре да намериш нова схема със сорс така че да можеш да си пипаш на спокойствие това което ти трябва и когато ти потрябва. Иначе виждаш какво става, за мене е само загуба на време и то за неясен резултат това копиране...Отделно че без сорс не можеш да правиш никакви обновявания и корекции, така че след известно време тои вече е морално остарял.

Регистриран
    Mar 2010
    Живее в
    РУСЕ

Гого никога не съм ползвал изцяло готов сорс !! Винаги съм си писал или дописвал нещата сам... в този случай просто помагам на колегата Арсов ... той показа това решение ще го пусна ще го огледам как работи и вероятно ще направя нещо друго...Идеята за ефтино ОСД с лесна повторяемост ми харесва и ще го направя за да може повече хора да се забавляват....А това което правя за себе си е съвсем друга работа там нещата са доста напреднали но без компаса не мога да подкарам всичко като дойде ще продължа..

Регистриран
    Feb 2011
    Живее в
    Асеновград

Успех!
    Относно компаса каква ще е неговата функция? Джипиеса не стига ли?

+ Ново Мнение

Информация за темата

Users Browsing this Thread

В момента 4 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 4 гости)

Вашите права за публикуване

• Вие не можете да създавате нови теми
  • Вие не можете да пишете мнения
  • Вие не можете да прикачате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си
  • BB code е Включен
  • Smilies са Включени
  • [IMG] кода е Включен
  • HTML кода е Изключен