+ Ново Мнение
Визуализирани са от 1 до 10 от общо 423

Тема: Flight stabilization, autopilots, FPV, osd и ...всичко останало

Threaded View

Заслужил Автор
    Регистриран
    May 2010
    Живее в
    Смолян

Пацо,
    Ето файловете. Направил съм ги и в предишни формати на протела за всеки случай. Ако има проблеми - свиркай да мислим други формати.

Приложение 3874
    Николай Арсов - дърт авиомоделист от 1967г.

Почетен Автор Аватар на ПАЦО
    Регистриран
    Mar 2010
    Живее в
    РУСЕ

Quote Originally Posted by nickarsow View Post
    Пацо,
    Ето файловете. Направил съм ги и в предишни формати на протела за всеки случай. Ако има проблеми - свиркай да мислим други формати.

Приложение 3874
    Няма проблем, всичко се отваря. имам забележки само по схемотехниката. От къде си я взел тази схема? Има доста неточности!!!Не че съм гледал оригинала ама съм работил с видео чипа и при този вариянт ще има бая проблеми, аи стабилизатора 100процента ще прегряв, в захранвнето след дросела има само 100н а трябва да има и танталов няколко микрофарада за да се обират преплъзванията в захранването при натоварване от процесора иначе картината почва да трепти , видео входа и видео изхода не е лошо да са съгласувани тоест резисторите да са със съпротивление75 ома..а и конекторите...захранването трябва дасе раздели на цифрово и аналогово , дросела с кондензаторите само към аналоговото , цифровата част директно към загранването на процесора иначе се бъркат когато вървчт по една шина и тн .

Заслужил Автор
    Регистриран
    May 2010
    Живее в
    Смолян

Това е оригиналната схема на Ремзиби....по-точно последния му вариант от лятото. Дай забележките в червено и ще ги преправя в платката. Резисторите са по 75R....моя грешка.....бяха 2х150 и махнах паралелните, щото мощността е достатъчна и на един. Мисли ги 75. Стабилизатора няма да грее, щото съм му сложил достатъчно мед. Платката е 70 микрона, а не 35. Виж дали няма място за едно танталче около извода, ако не - хакни го отдолу....там със сигурност има място. Да ти кажа, не съм правил платката и по други причини - тоя чип златен бре.....бахти цената. Тия от Максим са луди. Един селектор на синхроимпулси струва $2.....примерно LM1881..1883 и подобни.

Регистриран
    Mar 2010
    Живее в
    РУСЕ

Това е оригиналната схема на Ремзиби....по-точно последния му вариант от лятото. Дай забележките в червено и ще ги преправя в платката. Резисторите са по 75R....моя грешка.....бяха 2х150 и махнах паралелните, щото мощността е достатъчна и на един. Мисли ги 75. Стабилизатора няма да грее, щото съм му сложил достатъчно мед. Платката е 70 микрона, а не 35. Виж дали няма място за едно танталче около извода, ако не - хакни го отдолу....там със сигурност има място. Да ти кажа, не съм правил платката и по други причини - тоя чип златен бре.....бахти цената. Тия от Максим са луди. Един селектор на синхроимпулси струва $2.....примерно LM1881..1883 и подобни.
    Мога да ти отслужа с един МАХ имам свободен? ако искаш да го направим с LM 1881 и от тях имам няколко...

Заслужил Автор
    Регистриран
    May 2010
    Живее в
    Смолян

Пацо,
    Сложих стабилизатора на доста мед, след, като прочетох, че доста греел.........що така....поради що? Тоя MAX ли харчи толкова много, че петицата да грее? И върха на сладоледа беше цената на макс-а....ужасТ.
    Направо нахвърляй схемата с 1881/1883....който ти е кеф...те са почти еднакви и да действаме. За мен ще бъде удоволствие да конструирам платката. Надявам се да е на база някакво PIC-че.

P.S. Това нещо познато ли ти е?

Приложение 3875Приложение 3876
    Последна редакция от nickarsow; 25.10.2011 на 18:12.

Регистриран
    Mar 2010
    Живее в
    РУСЕ

Пацо,
    Сложих стабилизатора на доста мед, след, като прочетох, че доста греел.........що така....поради що? Тоя MAX ли харчи толкова много, че петицата да грее? И върха на сладоледа беше цената на макс-а....ужасТ.
    Направо нахвърляй схемата с 1881/1883....който ти е кеф...те са почти еднакви и да действаме. За мен ще бъде удоволствие да конструирам платката. Надявам се да е на база някакво PIC-че.

P.S. Това нещо познато ли ти е?

Приложение 3875Приложение 3876
    не ми е познато но ще огледам за него

Регистриран
    Mar 2010
    Живее в
    РУСЕ

Dacar OSD, мисля ,че става ще го налепя набързо имам един 2550 в осцилоскопчето си ,ще пробвам и ще докладвам

+ Ново Мнение

Информация за темата

Users Browsing this Thread

В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)

Вашите права за публикуване

• Вие не можете да създавате нови теми
  • Вие не можете да пишете мнения
  • Вие не можете да прикачате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си
  • BB code е Включен
  • Smilies са Включени
  • [IMG] кода е Включен
  • HTML кода е Изключен