Мисля, че тук е мястоо да предложа за догодина по състезанията да се носи едно кантарче и да се теглят моделите и акумулаторите, защото ми направи впечатление, че тези точки по правилника не се следят много много, а според мене са си доста важни.
Мисля, че тук е мястоо да предложа за догодина по състезанията да се носи едно кантарче и да се теглят моделите и акумулаторите, защото ми направи впечатление, че тези точки по правилника не се следят много много, а според мене са си доста важни.
Димитър Ненов
Кантар + мултицет е имало на съдийската маса при всичките кръгове от републиканското и на ученическото първенство.
Разбира се че не се мерят всички модели и батерии ама това си е право на съдиите. Те са подложени на такъв стрес и едва ли трябва да имаме претенции към тях за това.
И въпреки това би могло да се приложи опит от колегите в другите държави.
За да се облекчи съдийския апарат там е въведена транспондерна система, ама това не знам как ще стане у нас освен ако България е домакин на европейско или световно и се изнамерят средства за закопуването и.
В някои първенства участник от клуб е ангажиран в помагане на съдийската маса при което той проверява съответствието на моделите към изискванията преди и батериите след съответната гонка.
Аз лично съм мерил и напрежения на клетки и тегла, независимо че съм участник в същия клас.
Въпроса опира до организация по точно до допълнителното и усложняване.
Най после КууРртик изплЮ камъчето
Цялата новина
http://forum.rcdesign.ru/f72/thread252865.html
Добрата новина е че световното ще е в Чехия, (далеч по евтино от Австрия)
И че Пазарджик ще е домакин на Европейското.
След като чехите в типичен за тях стил се отказаха от провеждането на първенството в Духцов(както беше първоначално оповестено) Въпросът е отново на дневен ред.
Прокраднаха се слухченца че може да ни натоварят и с това бреме.
Към момента Русия е подала заявка за провеждането и в гр Коломина.
Вождът на секцията е спуснал депеша под някъква учтива форма, съгластно която корабомоделистите да обсъдим направеното от Русия предложение или предложим алтернативи.
Като си спомня по колко гнусен начин се реши за 2010 и как се проведе, едва ли някой от нас ще има повече активна позиция.
Предпочитам да се присъединим към унгарци словенци и италианци и да отсвирим Дам и подлезурковците му.
По изявлението на вожда на секция М световно 2012 няма да има.
Няма официално решение на президиума с което да се свали от календара ама едва ли някой се съмнява как ще го изфабрикуват. При това със пълен кворум от държавите членки, както за почти всичко в последните години.
Интересното е, че алтернативата "Световна купа" вместо в Коломина ще е в Брянск.
Със сигурност локвата в Брянск е по-удобна за корабомоделизъм, намира се в парк зад Магазина на Метро има възможност за палатков лагер. Захранването със 220В беше проблематично.
Налице са предпоставки за чудесно прекарване. Няма квоти и ограничения относно брой сътезатели или брой модели на състезател.
В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)