Quote Originally Posted by gonev View Post
Здравейте,

От скоро се регистрирах в форума но страстта ми към моделиране и по конкретно на радио-управляеми самолетчета е от доста дълго време. Честно казано не зная как да започна, и за това се зачетох в тази тема, та може ли да ми помогнете с малко информация относно самия модел на конкретното "врабче", дали трябва да си купя кит или мога да си намеря чертежите в нета и сам да си го разчертая и изрежа, дайте някакъв съвет ще ви бъда благодарен.

П.С. Като бях дете един мой учител ми подари руско двигателче точно за радио управляем самолет, като поразрових днес из нета се оказа че е МК-17. Та не знам дали и ако въобще успея да го запаля дали ще стане за това "врабче".

Здравейте Колеги имам желание да ви покажа един видеоклип със МК 17 да видите че този руски мотор макар и 1. 75 кубика може да вдигне във въздуха мотопланер с разпереност 2.75 метра и тегло 2.700 кг. Между другото с такъв мотор аз започнах своята авиационна подготовка на летище Овощник край Казанлък от преди повече от 25 години . Мога да кажа още че двигателя има перфектен режим и постоянни обороти единственния недостатък е че двигателя има доста кратък живот тоест къс моторесурс някъде около 2 часа след което той се износва и трудно става употебата му . Видеоклипа можете да видите като наберете на български език заглавието " Най-страшния моделист на Казанлък" във Гугала или във сайта на моделистика или моделист.БГ .