Quote Originally Posted by Valio Savov View Post
Господин Матеев, каквото и да говорим вие винаги се връщате към Моделистика .... Все това ви е на езика и в главата .... Никой не дава съвети как да си организирате вашия форум .... Аз зададох моя въпрос, вие ми отговаряте за Моделистика .... Моделистика е на Христо, нека той си решава какво да прави .... Този форум е ваш, вие си решавайте какво да правите .... Но изтриването на спора и коментирането му от ваша гледна точка не е красиво ....
Георги дължи извинение на човека, ако не поне можеше да каже "не бях прав ..." ако не за фактите то поне за начина на излагането им ....
Първо искам да благодаря на Вальо Савов, а и на всички останали, че се опитват да водят диалог без нанасяне на обиди по една много конфликтна тема. Явно това е възможно, стига всеки един участник в диалога да положи малко усилия и да се опита поне малко от малко да уважи мнението на другия, дори и то да не му харесва. Няма как - разни хора - разни мнения.

Относно моето връщане в Моделистика - да, може би някога ще се върна. И друг път съм го правил. Най-малкото за да мога да си прочета личните съобщения. Но едва ли някога ще напиша нещо. Просто ще си остана поредния пасивен наблюдател с над хиляда мнения, които някога си съм бил глупав да ги напиша.

Относно съдбата на тази тема - не, нямам намерение да я скривам. Мисля да я оставя, но ще се опитвам да поддържам добрия тон в нея (за което предварително благодаря на всички пишеши в нея, които споделят проблемите си). А дали това е красиво или не - ами ще лежи на моята съвест, а не на вашата.

Ясно разбирам, че в момента вие изпитвате някакво чувство на безсилие, защото не можете да изтриете темата, а това, което се обсъжда, въобще не ви харесва. Това чувство е новост за вас, но за мене е до болка познато. Просто в момента вие сте изпаднали в моята ситуация. Искате да направите нещо добро в този форум от ваша гледна точка, но отсрещната страна (аз) не ви разбира и дори прави наопаки. Ами какво да ви кажа - свиквайте. За в бъдеще ще е така.

Нямам нищо лично против вас. Дори забележете - аз правя нещо, което е изрично забранено в Моделистика. Позволявам ви да ме критикувате и да обсъждате действията ми в публичното пространство. И дори ако извадите някакви разумни доводи за едно или друго нещо - мога дори и да се съглася с вас. Мога дори и да се извинявам публично, ако нещо съм сбъркал. Ако обаче бях опитал да направя нещо подобно при вас (да критикувам например Ристис или друг модератор) - триста пъти досега щяхте да ме баннете. Нали схващате тънката разлика - когато сте шефове и се разпореждате безнаказано, аз съм лошия. Когато обаче сте най-обикновенни посетители в друг форум - хоппа - вече сте борци за справедливост и морал и пак аз съм лошия. Кое от двете е истинското ви лице и кое - фалшивото? Ако наистина търсите справедливост и морал, защо не предлагате същото?