Първо искам да благодаря на Вальо Савов, а и на всички останали, че се опитват да водят диалог без нанасяне на обиди по една много конфликтна тема. Явно това е възможно, стига всеки един участник в диалога да положи малко усилия и да се опита поне малко от малко да уважи мнението на другия, дори и то да не му харесва. Няма как - разни хора - разни мнения.
Относно моето връщане в Моделистика - да, може би някога ще се върна. И друг път съм го правил. Най-малкото за да мога да си прочета личните съобщения. Но едва ли някога ще напиша нещо. Просто ще си остана поредния пасивен наблюдател с над хиляда мнения, които някога си съм бил глупав да ги напиша.
Относно съдбата на тази тема - не, нямам намерение да я скривам. Мисля да я оставя, но ще се опитвам да поддържам добрия тон в нея (за което предварително благодаря на всички пишеши в нея, които споделят проблемите си). А дали това е красиво или не - ами ще лежи на моята съвест, а не на вашата.
Ясно разбирам, че в момента вие изпитвате някакво чувство на безсилие, защото не можете да изтриете темата, а това, което се обсъжда, въобще не ви харесва. Това чувство е новост за вас, но за мене е до болка познато. Просто в момента вие сте изпаднали в моята ситуация. Искате да направите нещо добро в този форум от ваша гледна точка, но отсрещната страна (аз) не ви разбира и дори прави наопаки. Ами какво да ви кажа - свиквайте. За в бъдеще ще е така.
Нямам нищо лично против вас. Дори забележете - аз правя нещо, което е изрично забранено в Моделистика. Позволявам ви да ме критикувате и да обсъждате действията ми в публичното пространство. И дори ако извадите някакви разумни доводи за едно или друго нещо - мога дори и да се съглася с вас. Мога дори и да се извинявам публично, ако нещо съм сбъркал. Ако обаче бях опитал да направя нещо подобно при вас (да критикувам например Ристис или друг модератор) - триста пъти досега щяхте да ме баннете. Нали схващате тънката разлика - когато сте шефове и се разпореждате безнаказано, аз съм лошия. Когато обаче сте най-обикновенни посетители в друг форум - хоппа - вече сте борци за справедливост и морал и пак аз съм лошия. Кое от двете е истинското ви лице и кое - фалшивото? Ако наистина търсите справедливост и морал, защо не предлагате същото?

Цитат