+ Ново Мнение
Страница 1 от 2
1 2 ПоследнаПоследна
Визуализирани са от 1 до 10 от общо 53

Тема: Защо напуснах Моделистика

Threaded View

Почетен Автор Аватар на ПАЦО
    Регистриран
    Mar 2010
    Живее в
    РУСЕ

Матеев , вдетиняваш се!! Човек бъди над тези неща , не усещаш ли, че сам раздухваш проблемите и после се тръшкаш, защо е необходимо да се връзваш на всеки който каже нещо и задължително да си над всички, просто не обръщай внимание и така ще са по спокойни нещата както за теб така и за околните ,когато се появи лек пушек е хубаво да не духаш защото не се знае как ще пламне и на къде, на възраст сме бе човек и инфаркта ни дебне зад всеки проблем а стреса си казва думата, пази нервите те са твои....

Потребител
    Регистриран
    Mar 2010
    Живее в
    Горна Оряховица

Господин Матеев, това ли Ви е основния проблем ???
    На лични преди време Ви зададох един въпрос, който Ви се стори много интересен .... Отговорихте ли си на него ???

Хората са казали: "Големи сме, колкота са ни големи мечтите, силни сме колкото са ни силни враговете .... "
    Със Добри ли мерите сили ??? Той ли Ви е врага ???
    Добри е един супер добър моделист, е заядлив е понякога, но ако не обръщаш внимание, няма да се налага да се стига до
    разправии .... Стига се оплаквахте като деца от детска градина ....
    Валентин Савов
    СК"Моделист" гр.Горна Оряховица

Admin Аватар на Mateev
    Регистриран
    Dec 2009
    Живее в
    гр. Габрово

Вальо,

Спомни си как ти сам раздуха тука един скандал с Георги Русинов само заради един лек намек към тебе. Да извадя ли темата на бял свят да си припомниш. Ти не си по-добър от мене, не е по-добър и ПАЦО. Дайте да си признаем истината - всеки един от вас (и аз) се жегва от най-малкото, когато му се направят обидни намеци. Но когато камъните са в друга градина, можем да се правим на ни лук яли, ни лук мирисали, пък и съвети да даваме. Сложете си ръка на сърцето и си признайте, че това е така.

Всички сме един дол дренки и всички се обиждаме от май-малкото. И също така всички нехаят, ако камъните са в друга градина. В другия форум обаче Вальо е модератор и му е много лесно да се прави на справедлив. И аз съм справедлив в този форум. Нека да дойде Грабчев да обижда тука, и аз най-справедливо ще го BAN-на (е след няколко забележки разбира се). Направете ме и мене модератор и ще видите, че и там всичко ще е наред (с мен и Грабчев и всички останали). А докато това стане (ако въобще стане), аз ще си пиша тука и ще защитавам както мене, така и другите посетители от подобни несправедливости.
    Росимир Матеев

Потребител
    Регистриран
    Mar 2010
    Живее в
    Горна Оряховица

Quote Originally Posted by Mateev View Post
    Вальо,

Спомни си как ти сам раздуха тука един скандал с Георги Русинов само заради един лек намек към тебе. Да извадя ли темата на бял свят да си припомниш. Ти не си по-добър от мене, не е по-добър и ПАЦО. Дайте да си признаем истината - всеки един от вас (и аз) се жегва от най-малкото, когато му се направят обидни намеци. Но когато камъните са в друга градина, можем да се правим на ни лук яли, ни лук мирисали, пък и съвети да даваме. Сложете си ръка на сърцето и си признайте, че това е така.
    Господин Матеев, не съм се жегнал за леки намеци към мен ....
    Отвори темата и провери .... Жегнах се от други неща: 1. Георги беше написал неверни неща за друг човек, който даже не пише в този форум .... ФАКТ 2. Съгласих се да бъде изтрит спора между мен и Георги, но ме жегна коментара на г-н Матеев, че съм написал глупости, обиди и т.н. Такова нещо не съм писал: ФАКТ ....
    Никога не съм се срамувал от написаното от мен, от това което съм казал или коментирал. Предпочитам да стои моето мнение, а не някой да го преразкаже на другите "отредактирано" .... Това и обсъждахме на лични с г-н Матеев.
    Никой не ми е казвал какво да трия и какво не .... Аз предпочитам ДА НЕ ТРИЯ , защото дори да се е обидил някой , смятам че трябва другите да го прочетат и сами да си направят изводите .... Трия само груби обиди и нарушения.
    Но има други модератори, които сами си преценяват какво да изтрият, какво не ....
    Валентин Савов

Admin Аватар на Mateev
    Регистриран
    Dec 2009
    Живее в
    гр. Габрово

Конфликти могат да възникнат всякакви и причините също могат да бъдат всякакви. Според мене (това е лично мое мнение) един модератор има власт, но тази власт му е дадена с някаква цел, а именно:

1. Да поддържа форума чист от обиди и обидни намеци
    2. Всячески да се старае конфликта да бъде разрешен по взаимно съграсие на спорещите страни. В 99% от случаите се получава.
    3. Всячески да се старае да не заема страна в конфликта, да бъде обективен и справедлив.
    4. Ако всичко това не помогне, тогава се налага да вземе тежкото решение и да си носи отговорността, ако сбърка.
    5. Да има едно и също отношение към всички моделисти, а не да ги дели на "наши" и чужди хора. Нашите могат да си развяват байрака, а чуждите винаги са виновни.

За съжаление някои модератори от Моделистика (няма да визирам имена) си позволяват да претупват всичко това и в резултат на техните действия си създават врагове и рушат имиджа на форума.

Направи си труда да поразгледаш форума в откритата му част - стотици обиди си стоят недопочистени. Тоест т. 1 НЕ СЕ СПАЗВА. Разгледай темите от скритата част - имаш го това право. Опитай се от позицията на твоята съвест да прецениш дали наистина всичко това е трябвало с лека ръка да бъде изтрито. Имало ли е винаги справедливост в решенията или над "нашите" хора е имало издигнат чадър на неприкосновенност.

Не те критикувам, просто констатирам. Това че всеки един модератор модерира според личните си разбирания за справедливост не е оправдание. Ами че то едно вмирисано яйце да има в кошницата, ще развали цялата партида. Сигурни ли сте, че сред вас няма човек, който да вреди на имиджа на всички останали. Не трябва ли да има поне малко от малко някакъв взаимен контрол и някакви разбирателства кое може и кое не може. Ами съберете се и се изяснете. И после го кажете на хората - ще бъде така и точка. В момента правилата на Моделистика са нещо от типа "абе всеки модератор може да прави каквото си иска". Ами как очаквате хората да се чувствуват комфортно, след като над главите им висят 20 Дамоклеви меча и във всеки един момент от време може да падне един от тях, защото разбираш ли някой от палачите се е събудил накриво. И то да беше само това, ами то наистина тези мечове падат от време на време. И то в пълна потайност - кой, защо, кога, по каква причина. И всички модератори казват - ами не бях аз. Не е ли честно и достойно в една тема да давате отчет. Нещо от типа "Изтрих мнението на Матеев, защото той обиди едикого си". Това е честно. Това е справедливо. Тогава, и само тогава ще можете с открито чело да си сложите под ника "Справедлив модератор" и ще ви е чиста съвестта. И няма да смеете да правите нечестни неща, защото обществеността няма да одобри действията ви.

Помислете си - цитирам пресен случай, защото ми е в главата, но такива има много. Темата с моето напускане получи поне десетина постинга в моя защита и доколкото знам (не съм я видял) против мене нямаше. Ха сега кажете кое правило на Моделистика наруших и защо темата изчезна? Не че ми пука за нея. Не ми е за първи път. Мое лично мнение е, че темата изчезна, защото хората започнаха да поддържат не когото трябва. И някой от Ръководството на Моделистика се уплаши. После се обяви контра-тема против мен, която доста дълго стоя неизтрита (интересно защо) и която доказа на практика същото - ами не можа да събере достатъчен брой критикари, че да обори предишната скрита тема. Развитието на събитията не се хареса на боса и той се опита по стар навик да потули случая. Да, ама този път не се получи. Както и да е.

Любопитно ми е ще стане ли ясно ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ какво може да се пише в Моделистика и какво не може. Формулирайте някакви ТОЧНИ И ЯСНИ ПРАВИЛА, без никакви увъртания. И после САМИ СИ СПАЗВАЙТЕ ТЕЗИ ПРАВИЛА и почистете форума от всичко, което не отговаря на тях. И ако ще измисляте някакви наказания за посетителите, ами добавете и наказания за МОДЕРАТОРИТЕ, които не спазват собствените си правила. Иначе нали знаете, че който се чувствува безнаказан (посетител, модератор или администратор), рано или късно започва да спекулира с това в свой интерес и/или против интересите на всички моделисти.

Хубаво е да има ред и дисциплина, но правилата за това трябва да имат поне мълчаливото одобрение на всички. Ако напишете "Обидите са забранени" - всички ще са съгласни с това и няма да се сърдят когато им триете обидни постинги. Е с малки изключения, защото винаги има хора с кофти характери, но те НЕ СА МНОЗИНСТВО. Ако обаче напишете "Забраняваме линкове към едикакво си" - ами сами разбирате, че малко хора ще го одобряват това. И после неволно някой ще сбърка и хоппа - отнякъде се стоварва изневиделица Дамоклев меч и му рязва главата. Без предупреждение, без обяснение, и при това палача е с черна маска и не можеш да го познаеш. А другите палачи го виждат това, но нище не му казват защото разбирате ли - това е "наш" човек. Е какво да си помисли обществото, когато не знае кой е палача - ами мисли си, че всички са един дол дренки не защото са го извършили, а защото безучастно са оставили всичко това да се случи.

ПС: Нищо лично към никого. Просто разсъждавам на фона на личния ми опит.
    Росимир Матеев

Почетен Автор
    Регистриран
    Mar 2010
    Живее в
    варна

Пропуснах да се вклуча в дискусията(пусках лодки) ама единственото което ми идва първоинстиктно е че Жалко за много от ползвателите на Моделистика с малко опит и познания на които Матеев е помогнал и е полезен.

Потребител
    Регистриран
    Mar 2010
    Живее в
    Горна Оряховица

Господин Матеев, каквото и да говорим вие винаги се връщате към Моделистика .... Все това ви е на езика и в главата .... Никой не дава съвети как да си организирате вашия форум .... Аз зададох моя въпрос, вие ми отговаряте за Моделистика .... Моделистика е на Христо, нека той си решава какво да прави .... Този форум е ваш, вие си решавайте какво да правите .... Но изтриването на спора и коментирането му от ваша гледна точка не е красиво ....
    Георги дължи извинение на човека, ако не поне можеше да каже "не бях прав ..." ако не за фактите то поне за начина на излагането им ....
    Валентин Савов

Admin Аватар на Mateev
    Регистриран
    Dec 2009
    Живее в
    гр. Габрово

След постингите на ПАЦО и Вальо Савов за кой ли път се убедих, че повечето от хората дори си нямат и представа какво точно се е случило. Това е защото Грабчев си е набелязал ограничен кръг от ЖЕРТВИ и напада само тях. Останалите това дори и не го подозират, или пък нехаят, защото камъните не са в тяхната градина.

Явно наистина ще се наложи да посоча конкретни случаи, за да се види къде е истината.

Има и втори вариант - намирам си някакъв случай, и точно със същите думи атакувам Вальо Савов или Ристис или някой друг от "защитниците". Искате ли така да пробваме, за да видим колко бързо ще се сдобия с БАН или с изтрита тема?

Например обвинявам всички модератори (повечето са и организатори на състезания), че са измамници и лъжат хората, като им дават тенекиени медали и купи за по 2-3 лева. Да продължавам ли в същия дух............................ Да го напиша ли това в Моделистика..............................
    Росимир Матеев

Admin Аватар на Mateev
    Регистриран
    Dec 2009
    Живее в
    гр. Габрово

Quote Originally Posted by ПАЦО View Post
    Матеев , вдетиняваш се!! Човек бъди над тези неща , не усещаш ли, че сам раздухваш проблемите и после се тръшкаш, защо е необходимо да се връзваш на всеки който каже нещо и задължително да си над всички, просто не обръщай внимание и така ще са по спокойни нещата както за теб така и за околните ,когато се появи лек пушек е хубаво да не духаш защото не се знае как ще пламне и на къде, на възраст сме бе човек и инфаркта ни дебне зад всеки проблем а стреса си казва думата, пази нервите те са твои....
    ПАЦО, тука съм си на моя територия и мога да си пиша всичко онова, което е забранено в Моделистика. Както виждаш аз вече си реших проблема - повече не пиша в Моделистика и въобще не ми пука там кой какво ще напише. Имам обаче моралното право да публикувам всичко онова, което цензурата в Моделистика се опитва да прикрие. Още повече че ме засяга лично.

Нещата са взаимосвързани. Предишния път темата беше за Ристис, но повода отново беше една обида от Грабчев. И темата се разви не защото Грабчев ме обиди, а защото модераторите не ме защитиха (което всъщност си е тяхно задължение).

Има и нов момент - тогава все още вярвах, че е възможно да бъде постигнат някакъв напредък във взаимоотношенията чрез преговори и излагане на някакви разумни доводи. Все още вярвах, че чувството за справедливост е дълбоко вкоренено във всеки един нормален човек, включая и в модераторите. Сега това вече не го вярвам. Вече не се опитвам да търся здрав разум в това, което се случи с мене в Моделистика. Просто го приемам за даденост, която няма как да бъде поправена. В резултата на това вече се отказвам да се боря за подобряване на положението. Няма смисъл. Сам видя, че най-накрая пак аз излязох лошия, а виновниците възтържествуваха.
    Росимир Матеев

Admin Аватар на Mateev
    Регистриран
    Dec 2009
    Живее в
    гр. Габрово

Редактирах заглавието на темата и два-три постинга, като премахнах текстовете, които могат да се възприемат от някого като обида. Оставих обаче фактите.
    Росимир Матеев

+ Ново Мнение

Информация за темата

Users Browsing this Thread

В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)

Подобни теми

1. Защо не мога да пиша във форума
    от Penev във форум: За форума
    Replies: 1
    Последно мнение: 03.01.2010, 19:28

Вашите права за публикуване

• Вие не можете да създавате нови теми
  • Вие не можете да пишете мнения
  • Вие не можете да прикачате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си
  • BB code е Включен
  • Smilies са Включени