Последва леко лакиране със смола и 10 минути в микровълновата на 30%. Перфектен начин за бързо втвърдяване на смолата:
Последва леко лакиране със смола и 10 минути в микровълновата на 30%. Перфектен начин за бързо втвърдяване на смолата:
Георги Русинов
Отново забавяне във времето...
Довечера, живот и здраве, смятам да монтирам двигателя в модела окончателно.
Затруднява ме вече монтираното опашно кормило. Не мога да задържа във вертикално положение тялото и едновременно да напасна оста на капотажа с тази на мотора. Ще помага цялото семейство, то е ясно...
Реших да добавя два допълнителни крепежни болта, тъй като заготовката на двигателя има "удобни" само 3 места за болтчета 4mm. След отстраняването на вибрациите, за 4 часа разработка, няма никакви проблеми, но все пак реших да се застраховам и добавих още 2 болта. Така стават общо 5 и ще покажа начина на подсигуряването. Болтовете ще са максимално къси и с никакви пружиниращи свойства. Двигателят ще е захванат 100% на твърдо.
Последна редакция от ajcinema; 21.01.2017 на 17:40.
Георги Русинов
Най сетне успях да поставя мотора на място.
Това ми е най-трудно от всичко, особено когато опашката е монтирана.
Постарах се! Оста на витлото е точно в центъра. За целта бях отпечатал шаблон на твърд картон. Допълнително ме изтормози и захващането на капотажа. Ако изглежда съосен, охладителните ниши не пасват. Ако ги напасна, ъгълът на двигателя създава визуален проблем...
Сега всичко изглежда перфектно.
Най-интересното е, че новият двигател се оказва доста по-лек от предишния. Очевидно станокът и другите укрепващи елементи са натежавали. В момента ЦТ е доста по-назад от преди. Което е супер!!! Мога да размествам. Много съм доволен от резултата!
Георги Русинов
страхотно!
~~ CARPE DIEM! ~~
инж. Мартин Марков
Още не изглежда страхотно заради следите на времето и тези от демонтажа на старите компоненти.
Предстои ми ремонт на крилото, колелата и чак накрая ще оправя външния вид.
Капотажът ще претърпи обработка със свръх лек филър и после ще се боядиса.
Тялото ще се полира до блясък.
Георги Русинов
Двигателят е фиксиран окончателно с 5 болта. Отне ми половин ден. Заради ъгъла и дебелия съставен файруол трябваше да напасвам и режа всеки болт отделно. Два от тях са срещуположни на другите. Закрепването е "бетон"!
Успях да подлепя и разкъртените от удара места по опашката. Вместо смола, използвам това лепило:
Цианакрилно за гума, пластмаси и всичко останало. Перфектното лепило за СА пантички.
Вече е време да обърна модела и да започна работа по тялото и крилото:
Сега трябва да намеря подходящ ВЕС. Имаше едни 8-15 ампера, но ще трябва да се поровя из магазините.
Георги Русинов
Май такъв търсиш: http://nenovtechnic.eu/electronics/t...or-lipoly.html
Стоян Пулевски '71 набор.
Да. Тъкмо и аз там ровех. Мерси!
Имам един, но е нарочен за друг модел. В крайна сметка може и да го пренасоча.
Днес трябва да оформя ауспуха и евентуално да го заваря.
Георги Русинов
Между другото, на тия пакети, преди да ги продам с китайския ток, измерих при 5 волта ток на късо над 17 ампера.
http://nenovtechnic.eu/electronics/l...4-8v-nimh.html
Стоян Пулевски '71 набор.
Набавих подръчни материали, от които трябва да се получи ауспух:
Изрязах планка и преходна тръба. След това свързах две парчета от флакони за да направя обемната секция:
Сметките показаха, че ще се вместя в предварително предвиденото място за обема на камерата.
Трябва да се получи нещо такова:
Заперчемих снадката и започвам лепенето.
Реших да залепя отделните елементи.
Междувременно изрових от "склада" ВЕС-а, който ми е нужен. Беше предвиден за друг проект, но... какво да се прави. Най-много и другият проект да получи двигател от резачка.
Последна редакция от ajcinema; 31.01.2017 на 11:58.
Георги Русинов
В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)