Повърхностната се нарича конденз и силно зависи от повърхностната температура с тоя параметър се отчита наличието на слъна или потенциялната вероятност за образуването и!!
Последна редакция от ПАЦО; 03.10.2010 на 21:55.
12V у дома има под път и над път. Имам ТЕС-ове, LiPo-та, в буса също има 12V букси за зареждачки по всяко едно негово ъгълче. Мисля да направя преносима малка кутийка педя на педя, а не сандък метър на метър. Също и за охлаждането - там за база ще използвам едно малко хладилниче с размери колкото да побере една кутийка Кока-кола. Само ще му добавя допълнителна топлоизолация и готово. Ето линк:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.7340
Отворих го вътре да видя какво има и се оказа, че освен елемента на Пелтие и един светодиод с резистор, няма нищо друго. Елемента на Пелтие е дебел около 5 милиметра и има размери около 3х3 сантиметра. Отгоре е залепена охлаждащата плочка, а отдолу - оребрен радиатор с вентилатор. И всичко това работи от USB. Мисля да го назоря с 12V захранване, за да му вдигна мощността и да получа 0 градуса. Ако стане - стане, ако не - ще търся друго решение.
Имам и една голяма хладилна чанта с елемент на Пелтие, но предполагам и при нея няма да е лесно да се смъкне температурата до 0 градуса. Засега предпочитам да повредя малкото хладилниче, пък ако не стане, ще експериментирам с голямата чанта.
Росимир Матеев
Важното е обема да е малък и да се поддържа константна температура. Нагряването ще става вероятно с мощни терморезистори, сложени на алуминиева плочка.
Има ли значение как ще се нагрява и как ще се охлажда?
Все пак няма да правим някакви прецизни лабораторни експерименти. Ако центъра на дадено серво се отклонява на 10 градуса, а аз премеря 9 - нима има някакво значение. Достатъчно е да се знае, че отклонението е достатъчно голямо. Почти съм сигурен, че ако дадено серво е добро, то няма да мръдне и 1 градус. Така че ще има видима разлика между добро и лошо.
Росимир Матеев
Ти определш методологията аз само се опитвам да помогна!!Междо другото поглеждал ли си температурния диапазон в който производителите дефинират параметрите на сервата?
В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)