Най-сетне намерих време, седнах и пробвах да си направя собствен термодатчик за iMax B8:
Пробвах го - работи перфектно.
Благодаря на Бовянски за информацията.
Най-сетне намерих време, седнах и пробвах да си направя собствен термодатчик за iMax B8:
Пробвах го - работи перфектно.
Благодаря на Бовянски за информацията.
Росимир Матеев
може ли да кажете как точно отчита този термо датчик?
Александър Атанасов
Когато сложиш акумолаторите да се зареждат го прикрепяш към тях настроиваш задаваш на зарядното температурата и когато акумолатора стигне към края на зарядя почва да загрява и като достигне зададената температура зарядното приключва заряда
Ползата от датчика е, че ако нещо се обърка и акумулатора започне да загрява, заряда ще се прекрати незабавно. В реалността могат да се объркат много неща и тогава този датчик ще ви спаси от пожар в къщи. Например:
1. Може да сбъркате зарядния ток или броя на клетките и така да прегреете акумулатора
2. Може да има повредена клетка, която да се подуе и след това да се самозапали
3. Може в самото зарядно да възникне хардуерна повреда по време на заряд
Слагането на термодатчик си е една допълнителна застраховка против непредвидени случаи и аз горещо препоръчвам неговото използване. А при NiCd и NiMH ползата от датчика е още по-голяма - при тях датчика направо може да се превърне в основно условие за край на заряд.
Имам и една допълнителна информация - освен за iMax B8 датчика е подходящ и за iMax B6. Вече пробвах.
Росимир Матеев
Вече и аз си имам термометър благодарение на Матеев, за което му благодаря за отделеното време.
Изключителен колега много съм доволен
Тези които Руси показа ги има готови с жака и кабела за 3 долара (+доставката)
Ще ми кажете ли следното нещо: от това което прочетох в RC groups транзистора трябва да е LM335 а не LM35? Има ли някаква съществена разлика?
Колкото до LM35 вижте какво намерих: http://www.rctech.net/forum/2445303-post1222.html
Можете да си го позлвате като цифров термометър -включвате мултицета на милиампери и на екрана ви излиза температурата директно в градуса по Целзий!
LM335
LM35
Иначе 35 е с много по-добри характеристики по голям диапазон и точност...
Последна редакция от gabriel.dimitrov; 28.04.2010 на 12:27.
Габриел Димитров
Варна
Благодаря! Каква е цената за 1 бройка на LM 35? А поляритета на свързване към зарядното?
Габриел Димитров
Варна
Еми колко струва.
Във Варна има няколко магазина за електрони елементи отиди и питай.
Ако го нямат сигурен съм че ще ти го доставя.
Относно свързването.
Намерил си описанието значи всичко което ти е нужно го имаш.
Зависи от зареждачката как е опроводен куплонга, мериш със уреда намираш захранването и си готов.
Не може всичко на готово /Малко мисъл няма да навреди/
Успех
Анатоли Бовянски
София
Ще измеря тогава само да дойде зарядното - до тогава вадя батериите от държача и ги зареждам по 4 в зарядно Sanyo-преди полетния ден трябва да зареждам 3 пъти...-2 за предавателя и 1 за приемника. Ами ако пакета на приемника беше не с 4 ами 5 клетки?
Габриел Димитров
Варна
В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)