Господин Драганов, федарацията не налага финансови утежнения на организаторите, не събира от тях пари освен за застраховка, понеже ако се остави на организаторите, половината от мероприятията няма да се застраховат, поради безотговорност и спестяване на разходи ....
Аз предложих и сега се сондира възможността да се застраховат всички мероприятия, на които БФА е организатор или съорганизатор .... за сметка на БФА .... това не е ли разумно, хем организаторите им пада от плещите тази задача, хем БФА има принос .... дано да е възможно, понеже датите в календара се менят, местата също, но мисля че е възможно ....
Тази година се прие решение, чл.внос на клуб да е 20 лв. за година, аз го споменах, никой не каза НИЩО .... мълчат .... в евентуалния клуб вашия внос към БФА ще е по-малък от цигарите, които изпушвате до обяд (ако пушите) .... Нека парите да остават в клуба, който членувате и там си ги харчете както искате, но и исканията за финансова помощ от федерацията, също трябва да намалее .... При 20 лв. чл.внос и 20 клуба .... смятайте сам ... Колкото до еднократния лиценз, това е добре, ама така е при вас, вашите такси за международни състезания са много по-малки от нашите .... И двата подхода имат плюсове, но организирането на едно голямо състезание или ляга на организатора или на участниците ... При нас участниците финансират събитието ... при вас организаторите вадат доста пари ...
Колкото до таксата към ФАИ, тя не се заплаща от БФА, а от Националния Аероклуб, състезателите заплащат лицензите си към него, а не към БФА ... така, че и тук БФА не събира пари, нито краде от едни и дава на други .... в голямо заблуждение сте .... става въпрос за международните лицензи ..... не ги плаща редовия член, а самия състезател лично ....
Въобще спора се води от хора, които не знаят за какво става дума .... Това ме дразни най-много ....