Продават се и като комплект и на единична бройка като "избивки", или "набивки" в почти всеки уважаващ себе си магазин за авто инструменти. Навремето съм си правил от стари клапани, и или дръжки от свредла със различни диаметри.
Продават се и като комплект и на единична бройка като "избивки", или "набивки" в почти всеки уважаващ себе си магазин за авто инструменти. Навремето съм си правил от стари клапани, и или дръжки от свредла със различни диаметри.
Предполагам говорим за различни неща. Имам предвид избивачите, които се използват при шприц формите. В Габрово има една фирма, която ги продава. Всъщност фирмата е специализирана в инструментална екипировка за изработка на матрици.
Ще взема координатите на фирмата и ще ги публикувам. Имай предвид, избивачите са повърхностно калени и обемно калени.
Най-малкия размер, който аз съм ползвал е ф2.
Димитър Пенев
По случайност намерих в един магазин такива избивачи. Има два вида - едните са повърхносно закалени, а другите са обемно закалени.
Цените мисля че са сравнително нормални
Ф3 дължина 100мм обемно закалена ос струваше 2.80лв
Неделчо Брънчев
Бях обещал координатите на фирмата, от която купувам изхвъргачи.
5300, гр. Габрово, п.к. 288
ул. Орловска 129
тел: 066 810 555
факс: 066 810 550
E-mail: tome@tomebg.com
tome@edasat.com
http://www.tomebg.com
Днес взех ф4 и ф5, ако ми остане време тези дни ще пробвам да направя една опашна ос.
Димитър Пенев
Някой пробвал ли е да подмени голямото зъбно колело и пиньона на 500 с такива от 500PRO ? Казват че било по-ефективно и по-безшумно. Говоря за тази комбинация:
![]()
Поздрави,
Христо Григоров, Бургас
Наистина ще стане по-безшумно, но ще се появи изхвърляща сила - ще натиска колелото в едната посока, а ротора на мотора - в другата. На колелото няма какво да му стане, но на лагерите на мотора хич няма да им е приятно..........
Не всеки мотор би издържал на такъв режим на работа.
В Logo 600 за да избегнат този ефект, използват колело с двоен наклон на зъбите (до средата в едната посока, след това в другата).
Росимир Матеев
Мерси за информацията. Мотора ми е Align 500МХ и май не е от най-здравите.
Поздрави,
Христо Григоров, Бургас
В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)