Първо искам да благодаря за идеите и критиките които са напълно заслужени в случая,но целта поради която беше създадена тази преса беше единствено да помага за по лесното набиване и евентуално избиване при износване на стоманени пинове в полуоски от типа "кучешки кокалчета"които много се чупеха на моят модел-монстър химото emxt-1 !Неделчо беше така добър да ми стругова нови полуоски за което съм му изключително благодарен,но при поставянето на пиновете имахме голям проблем!Ако пробиехме с 2мм бургия след първото тръгване на модела пиновете щяха да излезнат което е напълно разбираемо!Пробвахме с 1.8мм като нагрявахме полуската с горелка,но при опит за набиване,пинът изобщо не искаше да влезне след което пробвахме с бургия 1.9мм!Тогава чрез нагряване до червено успяхме да вкараме пинът донякъде и с допълнително нагряване успя да влезне до края,след което закалихме полуоската,но след първото каране единият пин се счупи през средата и едната част падна което ме наведе на мисълта,че всъщност след нагряването всъщност сме го разкалили и така ми дойде идеята за една проста пресичка с крик и някаква рамка от винкели и болтове за да можем да вкарваме пиновете без нагряване!После Неделчо разви идеята за конструкцията на пресата като реши да вземем стоманени плоскости с които ще стане по здрава и така се "роди" тази пресаПървата идея беше рамката да бъде заварена,но се оказа,че този вид стомана трудно се заварява за това минахме на по лесният вариант с болтовете
Сега благодарение на тази преса имам полуоски които не са мръднали дори и през бруталните тестове които минаха
,така че за мен пресата изпълни мисията си и сега с каквото успее да помогне от тук нататък е добре дошло
![]()

Първата идея беше рамката да бъде заварена,но се оказа,че този вид стомана трудно се заварява за това минахме на по лесният вариант с болтовете
,така че за мен пресата изпълни мисията си и сега с каквото успее да помогне от тук нататък е добре дошло
Цитат