Хубаво е, когато ни похвалят да благодарим. Още по-хубаво е, когато ни критикуват, да съумеем да приемем критиката, особено когато е отправена от знаещи и можещи.

Пацо е прав! Конструкцията има проблеми. Болтовете са най-слабото звено. Ако не се счупи там, то със сигурност ще се разхлаби или покриви.

Освен това:
Неделчо, тези два тона, които ги пише на крика са БЕЗОПАСНОТО натоварване, което може да се прилага многократно и постоянно. Дефакто крикът може да приложи и 5 тона натиск, зависи колко силен си в ръцете. Това е хидравлична машина, което означава, че крайният резултат зависи от това какво вложиш на входа и колко здрави са материалите. Крикчето няма да спре да работи над 2 тона. Би могло да работи и на 10 тона, стига да издържат гумичките или цилиндъра...

Мен ме притеснява повече едноопорната плоча. Каква е идеята да има такава огромна плоча, след като тя е само с една опора и на всичкото отгоре опората не е в центъра й? Всъщност каква е идеята на цялата преса - да се набиват мотокарни гуми? За мотокарни гуми не става - очевидно е. За какво тогава?
Цялата "преса" можеше да представлява една солидна П-образна планка, директно закрепена за основата на крика.

П.п. Пресите, които съм виждал обикновено работят "наобратно" - отгоре надолу, а на като тази.