+ Ново Мнение
Визуализирани са от 1 до 10 от общо 191

Тема: Помощ за HK500

Threaded View

Заслужил Автор Аватар на Penev
    Регистриран
    Jan 2010
    Живее в
    гр. Габрово

HK500 е добър кит, не слушай кой какво ти говори. Наистина има един много сериозен проблем, който смятам да потвърдя тези дни. Проблема е свързан със зъбните колела на главната ос. Имат голямо биене и генерират вибрации, които вкарват в някакъв хармоник на резонанс опашката. Резултата е завъртането и, или още по-лошо изкривява се оста на опашния ротор. Колкото и странно да ви се струва това е факт. Не говоря за какви да е оси, а съвсем оригинални на Align. Жироскопа също се чуди какво се случва.
    Тази седмица ще направя експеримент със зъбни колела на Align.
    Димитър Пенев

Автор
    Регистриран
    Dec 2010
    Живее в
    Бургас

Мда, много са зле. Моите се въртяха като джанта на стара Жигула. Натисках ги с някакви тежести и уж се поизправиха малко но пак е далеч от нормалното и адски много ме дразни и притеснява. С нетърпение ще очаквам тестовете ти, защото се каня да си заръчам един комплект колела и опашни перки на Align (сигурен съм, че с пластмасовите на НК ще имам проблеми).
    Поздрави,
    Христо Григоров, Бургас

Заслужил Автор Аватар на Nikolay
    Регистриран
    Jan 2010
    Живее в
    гр. Габрово

Не винаги един проблем се дължи на един детайл.
    При вашия случай може и еднопосочния лагер,корпуса в който е набит и втулката да са кофти а колелата да са си 6.
    Николай

Автор
    Регистриран
    Dec 2010
    Живее в
    Бургас

То е ясно че ако се заръчва ще е комплект двете колела с втулка и лагер но аз просто визулано го виждам че специално голямото колело е накъдрено зверски. Малкото бива. Като вдигне по-високи обороти се трае общо взето но на по ниски направо се вижда как играе.
    Поздрави,
    Христо Григоров, Бургас

Автор
    Регистриран
    Dec 2010
    Живее в
    Бургас

Някой с апаратура FlySky TH-9X и жироскоп HK401B да сверим настройките да видя на прав път ли съм ?
    Поздрави,
    Христо Григоров, Бургас

Автор
    Регистриран
    Dec 2010
    Живее в
    Бургас

Днес пак не успях да излетя. Нямаше и 50% подадена тяга и нещо в опашката каза "пук" и до там. Буквално се сцепи едната от страничните планки дето я придържат към тръбата. Двата болта от другата страна липсваха тотално, явно са изхвърлчали. А си помням, че тях специално ги поставих със зелен thread lock за да няма такива изненади. Имам една съмнежка, че хелито се заклати напред назад и удари вертикалния стабилизатор в земята.

Хубавото е че, не се строши нищо скъпо. Тя опашката и без това предния път доста зор видя. Лошото е, че в този град на бармани и сервитьори няма един с работещ T-Rex 500 дето да помогне. А най-лошото е, че колкото повече го троша толкова повече ми се лети.

Май наистина ще почна да заделям за оригинален -T-Rex 500 (даже по-скоро 550), поне вече имам някакъв опит в сглобяването и едва ли ще го ос**а много. Настройката явно ще се прави в Габрово Един път да литне, поне ще имам някаква отправна точка.
    Поздрави,
    Христо Григоров, Бургас

Заслужил Автор Аватар на Nikolay
    Регистриран
    Jan 2010
    Живее в
    гр. Габрово

ааа лек полек ще чуеш какво ти пее радиото
    Николай

+ Ново Мнение

Информация за темата

Users Browsing this Thread

В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)

Вашите права за публикуване

• Вие не можете да създавате нови теми
  • Вие не можете да пишете мнения
  • Вие не можете да прикачате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си
  • BB code е Включен
  • Smilies са Включени
  • [IMG] кода е Включен
  • HTML кода е Изключен