И понеже в един от заводите ни се произвеждат шампоани, ще ви кажа една производствена тайна, която също сигурно си има някакво физическо и химическо обяснение, което аз не го знам.
Шампоана представлява разреден ЕМПИКОЛ. Концентрирания ЕМПИКОЛ е гъста субстанция като каша, но след разреждане става най-обикновенна течност, която по нищо не може да бъде различена от водата. Така е - истинския шампоан представлява прозрачна течност, която има вискозитета на водата. После се слага боя за оцветяване, парфюм за миризмата и разни други съставки за обявените ефекти (за мазна или суха коса, за пърхот и т.н.). Но дори и в пълен комплект с всички съставки шампоана пак си остава рядка течност с консистенцията на водата.
И тука идва интересното. Шампоана трябва да се сгъсти, за да не ви изтича между пръстите. Сгъстяването се извършва с най-обикновенна ГОТВАРСКА СОЛ. Колкото повече сол, толкова по-гъст става шампоана. Има обаче една граница на сгъстяването. И тука е най-интересното - когато се достигне тази граница, минимално допълнително количество сол го пресича и шампоана от раз става отново рядък като вода. И вече не може да се сгъсти отново, колкото и допълнителна сол да му добавате.
Та гледайки този фокус си мисля, че може и да успея да го възпроизведа. Просто трябва да разредя емпикол и после внимателно да го сгъстя до границата на пресичане. И когато си приближа ръката над него, всъщност трябва да пусна още няколко кристалчета сол, които отдалеко няма да се видят или и да се видят, лесно могат да бъдат изчистени от кадрите с видеото.

Цитат