Добра вечер на всички ! Предварително се извинявам за въпросите ми в темата на колегата , но смятам ,че имаме сходни проблеми . Това ми е първото хели което си сглобявам сам (а и първия пост в този форум ) и следвайки съветите на всички Вас , които помагате на начинаещите да се ориентират , стигнах до проблема с настройването на жирото . Кита го сглобих миналата седмица , апаратурата и жирото са като на колегата , но е ХК 450 , за рудер машинка съм сложил Corona MD922 , останалите сервота също са дигитални (DS-939G) . Към колегата Калпазан , моите машинки също жужаха , но след нивелирането на смесителя и настройване на стъпката , млъкнаха . Остана само опашното серво ... жужи (имам 4 еднакви , пробвах ги всичките ) което ме навежда на мисълта , че не правя някоя настройка коректно . Механичните настройки на опашката съм спазил до 0,1 мм http://modelist.bg/images/smilies/11_Geek.png , това което не мога да разбера и се надявам някой да помогне : Защо като променям UPRATE няма никаква реакция ?! , разбирам , че настройките са строго индивидуални , но тази настройка ми се изплъзва .... на проби , без главни лопати , да работи си жироскопа , държи си опашката , но имам някакво съмнение , което е породено и от това жужене на опашното серво .Предварително благодаря за всяко мнение
ПС : Изчел съм внимателно темите за статичното електричество , всички метални детайли са замасени към (-) ,включително и главната ос .

Цитат