Знам колко е опасно и само един постинг над твоя съм го написал, заедно с молба да не ми го казвате, защото това се знае от абсолютно всеки. Ти обаче явно не четеш какво съм написал.
Колкото до по-нататъшните експерименти - ами да си ги прави този, който се интересува от идеята. Аз съм до тука. Доволен съм, че батерията не гръмна и не запали колата на Penev (той щеше да бъде жертвата, ако нещо беше станало).
Според мене сега трябва да се направи един експеримент, но няма да съм аз човека, който ще го направи. Нека някой друг да се жертва. Та експеримента е следния:
Взема се една батерия и се зарежда дистанционно, като и напрежението се мери дистанционно. Батерията е сложена на асфалта на 3 метра от най-близкия горящ предмет. След това периодично се записва напрежението и степента на подуване и се търси такова напрежение, при което батерията току що е започнала да се подува. Гледат се и милиампер-часовете. Според мене това ще е безопасното напрежение, което тази батерия би могла да понесе много пъти (поне 10-20 пъти).
А който му е мерак, може да подува батерията докато се пръсне, но според мене това ще стане при напрежение от поне 5.0 волта.

Цитат