Визуализирани са от 1 до 10 от общо 108

Тема: Моделистите от Плевен

Threaded View

Наблюдател Аватар на Малкодански
    Регистриран
    Jan 2010
    Живее в
    Плевен

Сега ще ти поясня.Явно трябва да бъда по-подробен.
    Преди 1 година един плевенски любител на самолетите ми направи услуга,за която трябваше да му дам пари.Попитах го" какво струва" той отговори "нищо".Реших да му дам един модел-двуплощник на Себастиано Силвестри, с уговорката ,че няма да го размонжава, а ще го ползва само за себе си,защото зад този модел стоят творчески труд и пари.Една година по-късно виждам корабомоделистите да развяват тази отлична летателна геометрия по плевенските поляни, и да се правят на много развити на гърба на друг.Не е честно.Виждал съм ги какви самолетченца правеха.Щом искат да бъдат авиомоделисти, нека да направят собствен модел със собствена геометрия, и тогава да го покажат как лети.На всичкото отгоре Севдалин-"Сево" ме попита преди няколко дни" дали маже да откопирка и Сухойчето"( става дума за още един модел на силвестри). Ееее стига бе хора. Някой си дава парите за да вкара нещо хубаво, а други не само че взимат на готово ,ами дори нямат уважението да кажат кой е истинският конструктор на модела.Смятам ,че поне тук в моделизма можем да намалим кражбата на интелектуален труд,защото в ежедневието това е невъзможно.Хубав пример дават на младите авиомоделисти!Мисля,че истинските моделисти от онова време разсъждаваха по друг начин.
    Последна редакция от Малкодански; 31.01.2010 на 16:15.

Информация за темата

Users Browsing this Thread

В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)

Ключови думи за тази тема

Вашите права за публикуване

• Вие не можете да създавате нови теми
  • Вие не можете да пишете мнения
  • Вие не можете да прикачате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си
  • BB code е Включен
  • Smilies са Включени
  • [IMG] кода е Включен
  • HTML кода е Изключен