Малко разводнихме темата.
Ясно е ,че такса -стартова е дължима на организатора , без да е обвързана с някакви условия от федерацията- пряко федерацията не организира състезанието.
Въпроса е за парите ,които федерацията се опитва да набере под форма нерагламентирана в устава и или меко казано тълкувана от ръководството на федерацията ,като правомерна.
Факт е ,че член на клуб няма взимане даваме с федерацията, а само с клуба в който членува.
Ако федерацията налага някакви финансови отежнения би следвало да го прави през клубовете , което пък би довело до намаляне на членовете.
Измислянето на лицензни такси и други форми на събиране на пари трябва да е обяснено и с мярка- пример в коработо съм си платил за лицензен номер - той си е мой БГ-22.- псе пак има някакъв смисъл- този номер ме лигитимира , но да дам пари за да имам правото да летя - малко множко ми се вижда ,при положение ,че мога да летя и без да дам.
Добре ще ги дам парите -примерно (искам да стана член на клуб) -как ще ги похарчат - имам право да питам .
Ти стани първо член после ще питаш ,а може и да ти отговорим ( това ми се струва пък върха на наглоста)- е как да стана член на клуб.
Друг е въпроса ,ако таксата е еднократна- с радост бих я платил Г-н Савов и повече да си нямам ядове с ръководства и други евентуални зависимости с федерацията (финансови).
Критикуването ми не е с цел да навредя ,а да помогна .Смятам ,че критики за довели до промените в федерацията- дано още промени да има.
Просто се вслушайте в мнозинството- не ,че аз го представлявам- такива са настроенията долу сред малките моделисти.
Не ги натирвайте в трета глуха -има хора дето просто ги е страх от атмосферата на самото състезание.
Но тези хора скеф отидоха на едно събитие в Казанлък и пуснаха модели и останаха доволни.
Господа Федерати, стремете се към масовост на спорта ,а не към лично облагодетълсване-става дума ,че излизайки на вън на състезания (става дума за таксите към международните федерации ), това ваше право го плаща редовия член, който никога може би няма да излезе ,просто защото не желае.Ако пък ми кажете ,че таксите от платените международни лицензи -чу се за такива, покриват сумата за членство в международната федерация искрено бих се учудил.
Нека малко и справедливост да има ,иначе ще го докарате до дереджето на здравеопазването и пенсиите- никой не желае да плаща (просто му се стопяват парите )- и за това е задължително.
Общите неща (събиране на пари) и ползването според нуждите е стара комунистическа уловка на управляващите- не бъдете като тях.

Цитат