Добре е да се поглеждат pdf-ите на файловете. Щеше да видиш, че чипа има ON/OFF пин и може практически да се "изключва" ( 80 микроампера ) от ключето на самата апаратура. Така или иначе се бърника вътре.....
Работата на празен ход е безпроблемна.....нищожни къси импулси с голяма пауза ( discontinuous mode ), които държат изходния кондензатор на зададеното напрежение.
Аз предложих LM2576, защото ги имам налични. В момента SimpleSwitcher серията е толкова богата, че има чипове с наноампери ток в Standby.
По отношение на BEC-овете ..... линейни стабилизатори + Battery Ellimination Circuit ( изключва акумулатора под определено напрежение, за да го предпази от дълбок разряд ). Ниско КПД ! Нали точно от това бягаме ?
По-добре е да се използват UBEC, защото повечето от тях са импулсни и са поне до 3А. Ето едно интересно четиво за подобен: http://www.castlecreations.com/suppo...user_guide.pdf
Аз съм човек, който не слага лесно черта на дадена идея, ако се появят проблеми в началото. Просто намирам решение. Все пак имам 35 години електроника зад гърба си.![]()

Цитат