След обличането следва поставянето на мотора. За целта мястото трябва да се подготви, като се отстрани фолиото, което е точно под шперплата.
За да поставя сервотата, изкопах дупки в стиропора. (използвах макетно ножче)
Сервотата са най-обикновенни 9-грамови за по 3 долара бройката.
Тягата от карбонова клечка.
В средата на крилото залепих тънка (0.6мм) пласмаса, (вералит) и върху нея поставих велкро. Там наредих всичките чаркове - приемник, контролер и батерия.
Най на края залепих вертикалите. Сложих им и подпорки от стъклени клечки, за да не се скършат.
Контролера е 40А, по принцип е за хели, но сега такъв имам. Батерията с която карам е Рино 3 клетки 750мач, но е прекалено лека и за това съм сложил тежест около 20-30 грама. Нужната батерия е 1300мач 3клетки.
Днес го пуснахме моделчето. Лети страхотно, планира страхотно. Наложи се да сложа дуал рейт на елеватора 75% и 90% на елерона. Също активирах и положителни експоненти, които са съответно 40% и 20%.
Едниственият проблем се оказа липсата на надлъжник, но сега ще залепя по две карбонови тръбички от горе и от долу и всичко ще е наред. То и така лети, но проблема е че крилото малко се огъва.

.

. Батерията с която карам е Рино 3 клетки 750мач, но е прекалено лека и за това съм сложил тежест около 20-30 грама. Нужната батерия е 1300мач 3клетки.
Цитат