Да се надяваме че няма да има проблем, като стой и във водата-кита.
Това е така Г.Матеев ... но в случая , идеята е да изведем топлината от моторното "помещение " и да осигурим студен въздух на мотора ! При това с максимално възможна ефективност , тоест потока да е насочена не да му закрепим едно вентилаторче отгоре , което си засмуква предполагаемо около 50 % + от въздуха , който сам изтиква
![]()
Спирам да пиша ...че отивам към спам .. ще наглеждам развитието .. интересно ми е![]()
Последна редакция от sides; 29.06.2012 на 00:23. Причина: поправка
Helmesi Agilery ¶ ¶
Така е, обмислям варианти, ще ги споделя да ги обсъдим, и на мен ми е много интересна темата...
Колега СИДЕС ,АКО НЕ СИ ЗАБЕЛЯЗАЛ НА СНИМКИТЕ ИМА ОТВОРИ НА КАПАКА(МАЛКИ КРЪГЧЕТА)ТОВА СА ВЪЗДОХОВОДИ С МЕДНИ ТРАБИЧКИ.ЛОДКАТА Е ШУМО И ТЕРМО ИЗОЛИРАНА ОТ ВЪТРЕ И НЯМАМ ПРОБЛЕМ ЗА СЕГА. ИМАМ ПРОБЛЕМ С USB КАБЕЛА .ПРИ 1-ВА ВЪЗМОЖНОСТ,ЩЕ КАЧА КЛИП НА ЛОДКАТА,КАК СЕ ДЪРЖИ НА ВОДА СЪЩО ТАКА И НА КОНТЕЙНЕРИТЕ ПРИ ПРОБИТЕ ЗА ИСИПВАНЕ НА ЗАХРАНКА САМО ЧЕ КЛИПА СЪМ ГО ПРАВИЛ ПРИ САМАТА ИМ ИЗРАБОТКА, АКО ТРЯБВА ЩЕ НАПРАВЯ И В РАБОТЕН РЕЖИМ.
Направих "сухи" проби с вариант с два вентилатора 50Х50 мм., единият отпред, който духа непосредствено върху мотора, а другият отзад да изкарва въздуха навън.
При статичната проба двигателя остана просто топъл....
Мисля да се спра на този начин за охлаждане, икономичен и ефективен.
Всъщност може и без .... само споделям идеята си , която развивам в моментаКато правило , се правят лодки изцяло от най-различни пластмаси и после едни системи .... помпи ,маркучи , стартиране на разните му там джаджи ... ами ако се направи дъното от алумин .... при подходящ термоконтакт ...няма ли да послужи за един добър радиатор на мотора и разните му контролери
... ще има двойна функция - кил и радиатор .... в момента се чудя между 3 и 4 мм дебелина .. става въпрос за дължина на корпуса 1200+ мм
Принципно , всичко зависи от използваните мотори ... има и свестни такива , особено ако работят в зоната на 1/3 от мощността си
ПП ...за вибрациите ... възможност : мотора - закрепен на четири силиконови тампона , обвит с медна ламарина , която се спуска към алумиевото дъно с вълнобразна повърхносттака се намалява ,според мен , възможното предаване на вибрации ...
П.п. мое мнение .... според мен , за да не се предават вибрации към корпуса на лодката , си трябва много стабилен мотор , нещо с диаметър 80 мм .... с ротор със шест намотки , работещ .. поне на 24 волта ... сравнявах подобни на фирмата VALEO ... тези на 36 волта , определено са по-тихичките .... само споделям ... използват се в линейните актуатори Linak LA-34![]()
Последна редакция от sides; 07.07.2012 на 23:06. Причина: доп
Helmesi Agilery ¶ ¶
В момента 3 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 3 гости)