Аз също имам едно малко стругче, ужким германско ама пак си е китайска изработка. То върши що годе добра работа вече няколко години го ползвам за по няколко часа на година :). При него в началото излезна един голям проблем -изгорях му мотора без да се усетя като стържех алуминиев детайл с диаметър 40мм. Мотора ужким по документ трябва да е 400 вата ама едва ли има повече от 250 вата и при съвсем малко натоварване изгаря. Та след като минах през пренавиване на мотора, и после през нов мотор щото пренавития не можеше да работи като хората се принудих и направих един оборотомер и термостат с аларма за този ел мотор че да не ми изгаря пак така бързо и неусетно от един никъв възможно най-мек алумин. Схемата, сорса и подробно обяснение съм качил тук:
http://forum.gogobg.net/viewtopic.php?f=3&t=79
Ако на някои са полезни да ги ползва, че мотора гори бързо, после трудно се пренавива, а и много се чака за нов. След направения мод стругчето работи без проблеми, но кафетата по време на работа с него се увеличиха доста. Така хем аз си почивам, хем и мотора на стругчето не ми изгаря, а оборотомера си дава полезна информация която иначе я няма.