Честита Новата 2012 момци! Да сте живи и здрави и да не спирате да фъркате.....без значение от обхвата.

Quote Originally Posted by Mateev View Post
....Другото което си спомням беше от казармата - аз съм радист малка мощност. Имах колеги, които бяха средна мощност и те имаха джип и камион със сгъваеми антени. Една от техните антени беше един точно такъв много висок кол, който се разпъваше от 3-ма човека под часовник буквално за по-малко от минута.....
Сигурен съм, че, ако човек се поразрови по поделенията ще намери стари релейки за продан. Тук, като закриваха едното поделение какви неща отидоха на вторични и на разпродажби - не е истина.

Quote Originally Posted by Mateev View Post
.....А какво ще кажете за един четирикоптер, които е вдигнат на 1 километър височина и влачи под себе си кабел, по който тече енергия от земята, за да го захранва. На практика при такава концепция четирикоптера ще седи там в небето дни, седмици или месеци - докато се повреди и падне.
Не съм сигурен дали нама да се наложи малко по-високо захранващо напрежение по кабела с последващо преобразуване, за да може да си носи кабела.

Матеев,
Ето ти едно предизвикателство - Хкоптер с фотоволтаично захранване или по-скоро летящ фотоволтаичен панел. Поне през светлата част на деня ще има пауър.