+ Ново Мнение
Страница 2 от 2
ПърваПърва 1 2
Визуализирани са от 11 до 20 от общо 423

Тема: Flight stabilization, autopilots, FPV, osd и ...всичко останало

Threaded View

Почетен Автор Аватар на ПАЦО
    Регистриран
    Mar 2010
    Живее в
    РУСЕ

Преди няколко години си бях направил такава за домашния рутер от пърче дебела медна тел, хвърляше на около 3 километра в градски условия но при пряка видимост разбира се, но във любимото ми барче и в магазина имах интернет за ПДА-то бях като ловец на лисици.. сега има навсякаде....

Почетен Автор Аватар на ПАЦО
    Регистриран
    Mar 2010
    Живее в
    РУСЕ

Quote Originally Posted by Mateev View Post
    Така е, но поне ще знам защо....

Ако приемем че има 18 dBi, то тогава допълнителните децибели ще са 16, което прави 5-6 ПЪТИ по-голям обхват. Струва си човек да си направи главоболия за такъв обхват.........

Ето, държа я в ръцете си. Голям сладур. Дълга е около 60 сантиметра но иначе е една изтънчена красавица с ширина максимум 5-6 см. Модела е AMXY-2400-18 с 18 елемента. Според етикетката усилването е 18 dBi, но лошото е, че на същата етикетка пише и нещо друго - MADE IN CHINA.........

Приложение 3992

Като насоченост не е кой знае колко остра - дават и 30 градуса HalfPower, което прави -3dB. При 30 градуса правоъгълен триъгълник катета е равен на хипотенузата върху две. Тоест на един километър обхват лъчът ще е с широчина 500 метра. Няма опасност модела попогрешка да излезе извън зоната на толкова широк лъч. Все пак нали има въртяща се антена - нима грешката от позициониране може да достигне 30 градуса?
    Матеев, тези усилвания dBi и dBm са малко относителна работа и обикновенно производителите и търговците спекулират с тях ......прави разлика от теоретични параметри и реално възможни..

Admin Аватар на Mateev
    Регистриран
    Dec 2009
    Живее в
    гр. Габрово

Нали за това написах, че антената е MADE IN CHINA - тоест намекнах, че въобще не вярвам на това, което го пише на етикетката.

Ясно е, че китайците лъжат като дърти цигани. Ясно е обаче и нещо друго - Yagi-то със сигурност е много по-добро от една Patch антена, и ако ще се прави въртяща се стойка, то тя трябва да е с Yagi.
    Росимир Матеев

Заслужил Автор
    Регистриран
    May 2010
    Живее в
    Смолян

Момци,
    Честита Коледа и от мен! Да сте живи и здрави - вие и семействата ви!

Ето ви една Коледна закачка и от мен:

Вдигате един балон на 100м, вързан за земята, носещ един ретранслатор = LONG RANGE SYSTEM !
    Николай Арсов - дърт авиомоделист от 1967г.

Admin Аватар на Mateev
    Регистриран
    Dec 2009
    Живее в
    гр. Габрово

Върти ми се в главата и една налудничева идея, само дето не знам дали лудостта е за добро или за лошо. Идеята е да се сложат и двете антени - една Patch и една Yagi. Всяка от двете антени си има собствен усилвател от 1 или 2W. На близки разстояния Patch антената ще бъде по-ефективна, защото осигурява широк лъч, а надалеко Yagi-то ще поеме контрола върху модела. При такова двойно излъчване в една и съща посока със сигурност ще има стоящи вълни с максимуми и минимуми, но това се надявам да избегна там в модела посредством приемник с няколко сателита (най-малко два).
    Росимир Матеев

Наблюдател
    Регистриран
    Dec 2011
    Живее в
    София

Quote Originally Posted by ПАЦО View Post
    Аз си ги правя сам и мога да помогна на всеки желаещ да ги повтори, сега ги рисувам в по читав вид(с корекцийте дето се наложиха при практическата реализация),а не само да са в главата ми и съм готов за раздаване...
    Ако имаш нужда от помощ за чертане или нещо друго, което може да се осъществи от разстояние - казвай. С удоволствие бих използвал твоето OSD за проекта ми и дори бих се опитал да надградя. :)

+ Ново Мнение

Информация за темата

Users Browsing this Thread

В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)

Вашите права за публикуване

• Вие не можете да създавате нови теми
  • Вие не можете да пишете мнения
  • Вие не можете да прикачате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си
  • BB code е Включен
  • Smilies са Включени
  • [IMG] кода е Включен
  • HTML кода е Изключен