А аз благодаря на Матеев който подаде ръка в труден момент и помогна за развитието на проекта, Това е ДОСТОЕН ЧОВЕК!!!!
А аз благодаря на Матеев който подаде ръка в труден момент и помогна за развитието на проекта, Това е ДОСТОЕН ЧОВЕК!!!!
Аако ти дам документацията можеш ли да си направиш нещата сам?
Последна редакция от ПАЦО; 22.12.2011 на 18:21.
Документацията за кое? Иначе не виждам защо да не мога, но предпочитам сам да си правя нещата. :) Все пак кажи за какво става въпрос - ако дойде в помощ, няма да е излишно. :)
Николай, отново благодаря за разясненията. Лека полека излизам от цялата тая бъркотия, дето ми е в главата. :) Ще се опитам сам да си отговоря на някои от останалите ми въпроси тези дни и ако има нещо ще питам и ще гледам да съм по-конкретен. :)
Два реда и от мен:
1. OSD-то на Ремзиби е доста популярно и доказало себе си, като читаво изделие. +1
2. 1.3GHz не е за България, а за Щатите. Ползвай 1.2GHz. +1
3. Не се хвърляй на скъпа камера, щото счупена скъпа камера.....аууу, много боли.
4. RangeVideo OSD-то не е само OSD, а и автопилот. Добро е, ама скъпо. -1
5. За приемниците и предавателите, пусни няколко обяви "търся....." и ще си намериш читав комплект на прилична цена. За обхвата, който споменаваш 100-200mW са ти достатъчни. И цената ще е добра.
6. За дисплей можеш да ползваш FPV Goggles с разделителна способност 640х480 примерно, но за съжаление хубавите са доста скъпи, та пак ще трябва да потърсиш втора употреба. +1
Това за сега от мен. Успех!
Николай Арсов - дърт авиомоделист от 1967г.
Ето го и злополучното клипче, още веднъж благодаря на Матеев за помоща.Отново системата е такава GPS на климатика на прозореца влиза в ОСД-то от там през кабелче симулиращо радио връзката влизаме в наземната станция там декодираме комплексния видео сигнал и отделяме GPS данните и ги пращаме веднъж към системата за насочване на антената и второ през МАХ232 към серийния порт на лаптопчето там четем и обработваме даните в реално време с една проста програмка и ги привързваме с Google Earth инаблюдаваме пространственото положение на модела ни гледано от някой разузнавателен сателит вижда се и трасето което сме обходили правейки тестовете , за съжаление в момента на теста вали сняг и сателитите се губят а това бърка данните и се получава едно пълзене около позицията но въпреки това показанията са достатчно точни
В момента 2 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 2 гости)