Quote Originally Posted by mmfsr View Post
Проблема Г-н Матеев е, че федерацията и 5-пари не дава за организация- това е право и задължение на организатора - на него бих платил с кеф парите ,които иска .
Самия аз съм бил 3 пъти организатор на държ. първенства - сам един човек- ясно ми е всичко.
Но на федерация дето не си е мръднала пръста и само дето състезанието е под егидата и ,че инак не може.
Явно може и вече виждаме - Казанлък, сега и Правец- бъдещето ще покаже.
Господин Драганов, федерацията организира състезанията, за които други организатори няма, ако има желаещи да организират национални първенства тя се включва като съорганизатор ....
Вие сте били организатор на 3 държавни първенства, аз съм бил организатор на над 15 държавни, Св.купи и турнири , Последните 4 държавни първенства за деца и юноши са организирани и частично финансирани от мен .... Федерацията е организатор на НАЙ-ГОЛЯМОТО в историята на Авиомоделизма Европейско първенство за Свободнолетящи през 2008 .... 220 състезатели, 30 страни, над 500 участници (състезатели, помощници, съдии и др.) Тази цифра скоро няма да бъде подобрена, за сведение тази година в Турция на ЕП2010 имаше 186 състезатели от 27 държави .... Нашето първенство е по-голямо от половината Световни от 1957 година насам .... Аз се гордея с това ....

Федерацията когато има възможност винаги е помагала, като основните приоритети са националните отбори и националните първенства по СЪСТЕЗАТЕЛНИ КЛАСОВЕ .... Ние сме членове на ФАИ .... не можем да си измисляме класове и да ги им провеждаме турнири ...

И все повече ми прави впечатление, критикуват хора, които по никакъв начин не са съпричастни с организации (клубове, състезания) Критиката винаги е от типа "нищо не правят" , "много зле" .... Какво направихте Вие, питам аз ???? Хората, които най-напред питат, какво ще получат , а не мислят, какво могата да дадат най-напред ..... Това не е обезателно пари, както те винаги си мислят .... Да сте обучили деца например ??? Да сте ги довели на състезание ??? Да сте организирали скоро състезание ??? Да сте публикували полезна информация във форумите ??? Да водите кръжок някъде ??? Да сте основали клуб ???