Аз днес успях да се сблъскам с този приблем и съживя кадмиеви клетки паднали до нулата. Решението е МНОГО ГОЛЯМ ток за кратко време. В умрелите клетки стават необратими химични процеси и единствения начин да се въстановят е да се подадат за кратко време големи токове. например 1000 милиамперчаса клетка с 3 ампера заряден ток за 5 минути се въстанови до 1.3 вотла (без да загрее ваобще) след това с нисък ток се дозарежда...съживих така 3 клетки.Някои направо използват еклектрожен за да подадат много голям ток и напрежение за кратко време (секунди) със същия резултат но споредмен е опасно за самата клетка...
Имам чувството че колегата мери грешно с амперметъра -трябва да е свързан поседователно на някакъв товар...
А минимално напрежение на разреждане на кадмиеви е 0.85 на металхидридни 0.9-1
Аз имам въпрос относно зареждачка Imax B6- когато зареждам кадмиеви/металхидридни в ръчен и автоматичен режим каква е разликата?
До колкото разрах при ръчен режим винаги поддържа тока който съм задал а при автоматичен не превишава стойността която съм задал и заряда става много бавно? Какво е по специфичното при автоматичен заряд?

Цитат