Преди около година ми попадна тази антика, която винаги съм искал да притежавам. Някакъв колега беше решил да разпродава хобито и не му се продаваше поотделно. Затова се наложи да купя всичко - апаратурата, няколко хеликоптера 450 и невъобразимо много резервни части и аксесоари за хеликоптерчетата. Почти всички са Align. Много устройства - оборотомери, стъпкомери и други, които дори не знам за какво служат. Десетки комплекти - ремъци, тръби, крепежи, ябълки.... все още не съм стигнал до тези неща - дори аз не знам какво съм купил. В двата големи сандъка има сигурно части, от които да се сглобят поне още 4-5 вертолета...

Но интересът ми беше основно към апаратурата. Изключително запазена и пълен комплект. В комплекта имаше общо 3 оригинални батерии, които от старост работеха съвсем кратко. Снабдих ги с нови клетки 18650 с капацитет 3 амперчаса (оригиналните по спомен бяха 2). Няколко карти памет, включително оригиналната. Абсолютно пълен комплект. Апаратурата дойде с мегахерцов модул и приемници. Не помня честотата. Успях да поръчам от Ибей оригинален модул на 2,4. Намерих го много трудно - почти отникъде вече не може да се купи такъв.
Ъпдейтнах софтуера до най-последния.
Инсталирал съм един от приемниците на един хеликоптер-копие BELL 47, бензинов.

Останалите няколко приемника ще сложа на самолети, които все още не съм довършил - включително и Edge-540 - самолет от една стара моя тема, който е на финалната права. Той ще лети с "едноопорния" бензинов двигател, за който се оформи грандиозен диспут, но въпреки всички опасения на опонента ми, работи безпроблемно и надеждно.