Неделчо, действително има състезателни модели, това, че ние сме любители е вярно, но ходим и се състезаваме сериозно и на едно такова състезание като нашите (свободнолетящите) повярвай рядко има "кеф" (само ако накрая си победител :) ) Който е пускал свободнолетящи знае за какво става дума .... Професионализма го има при нас, просесионалистите се занимават с изработката на състезателни модели (например НАН) с най-добрите в света F3J планери ....
Аз имам и състезателни модели и хоби, които си пускам за кеф .... и все повече ми харесва, няма гонене и търчене, а само си търсиш термиките .... уви цяло лято не съм си пускал електропланера .... само състезания .... Следва Световно по ракето .... отивам да си глася ракетите ....

Не се шегувай. Всички които ходите по тези състезания сте си чисти любители, карате хоби моделчета. Те ако моделите ви бяха много състезателни, нямаше всяка събота и неделя да пускате. До сега не съм чул някой (за Българските състезатели говоря) да се издържа от това, че печели по тези измислени състезания. Всичките влагате пари, но не печелите нищо друго освен "кефа". Защото, например футболистите им пащат да играят и с това се издържат, ТЕ СЕ ЗАНИМАВАТ ПРОФЕСИОНАЛНО С ТОВА.
Цитат