+ Ново Мнение
Визуализирани са от 1 до 3 от общо 3

Тема: търся Радуга

Потребител
    Регистриран
    Jul 2011
    Живее в
    Троян

търся Радуга

Търся някакви стари мотори "Радуга - 7" Мъча се да подкарам един мой. По скоро искам да го карам на един С.П.А.Д. Та приемам всякакви предложения стига да са разумни.
    Цветан Славков "Slavkov flight"

Super Moderator
    Регистриран
    Jan 2010
    Живее в
    гр. Пловдив

Kакво му е на твоя?

Тези мотори работят много добре, но оригиналният им карбуратор не става за нищо. Самите мотори Радуга също не стават за нищо в оригиналния си вид, защото имат толкова масивни вибрации, че къртят станоци и модели. Причината се крие в твърде тежкото бутало - 16 грама. Всякакви опити за доработка водят до тотален провал, ако не се редуцира масата на буталото. Това става чрез изрязване и олекотяване на периферията му (снимка утре).

Може да бъде присадена двойка от МВВС 6,5 или МДС 6,5, но в първия случай е нужно да се изработи нова глава или да се използва тази от МВВС, но с преработка и вклинване в оригиналната... Във втория случай интервенцията е още по-сериозна, заради разлика във външните диаметри между цилиндрите на МДС и Радуга. С преправен по такъв начин двигател съм ставал републикански шампион, но не си струва усилията при наличието днес на толкова качествени и евтини мотори на пазара.
    На база картера на Радуга правя свои собствени мотори, с които съм карал десетилетие. Единственото хубаво нещо на Радугите е малката им маса и превъзходния материал на картера откъм външен вид (винаги остава лъскав).

Затова:
    Ако си мераклия и ти се занимава, потърси ме на skype, за да ти обясня стъпка по стъпка как да доработиш мотора с нимимум труд и максимум ефект. Мога да го направя и тук, във форума, но не съм сигурен дали няма да предизвикам вълна от млади мераклии да правят доработки и така да унищожат и малкото останали подобни мотори...
    Ако всичко по двигателя ти е запазено, моторчето ще тръгне. Ако имаш износвания или проблеми, ще ти помогна с нови части.
    Както обещах, утре ще публикувам снимка на доработката на буталото.

P.s. Апропо, аз все още използвам такива мотори. Двигателят на модела от клипа е именно Радуга 7. Записано е само планирането на модела, но това не е важно. Факт е, че все още се движат...
    http://www.youtube.com/watch?v=Fx_y2iubfaY
    Георги Русинов

Наблюдател
    Регистриран
    Sep 2012
    Живее в
    Велико Търново

Имам 2 мотора радуга 7м - никога не са палени (пълен комплект) при интерес на лс

+ Ново Мнение

Информация за темата

Users Browsing this Thread

В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)

Вашите права за публикуване

• Вие не можете да създавате нови теми
  • Вие не можете да пишете мнения
  • Вие не можете да прикачате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си
  • BB code е Включен
  • Smilies са Включени
  • [IMG] кода е Включен
  • HTML кода е Изключен