Сглобявам един прекрасен модел на военен мораб " KING GEORGE V" но боичките,които са "Tamiya colot akrilic paint" трябва да се разредят, защото са малко гъсти за аерографа. Някой знае ли с какво се разреждат?
Сглобявам един прекрасен модел на военен мораб " KING GEORGE V" но боичките,които са "Tamiya colot akrilic paint" трябва да се разредят, защото са малко гъсти за аерографа. Някой знае ли с какво се разреждат?
Христиан Христов-Габрово
Фирмен разредител.
Tamiya - Alic Thinner 250ml X20-A Scale: 250ml
На какво мирише тая гад?
Боичките миришат на нещо кисело.....Ако ги разтворя с ацетон да не се отрази зле на финните детайли/антени и др /,защото те са всичките пластмасови.
Христиан Христов-Габрово
Вода или спирт.
Благодатя за съвета. Може да стане тогава и с метанол .
Христиан Христов-Габрово
Колега, най-добре фирмен разредител.Може чист спирт, етилов от аптеката 96 процента, но не разреждай много, получава се бял воал.Вода за разредител не ти препоръчвам точно за тия бои.
Колега, имам два модела направени с тези бои и те са на форума! Самите бои са много капризни и се отказах от тях, вече ползвам други. Резултат се получава само с фирмен разредител (в квалитет имат) тези бои нямат нищо общо с автомобилните. Със спирт се получава много емулсия и боята съхне веднага, което е проблем да не кажа, че съхне във въздуха още с вода боята поради капилярния ефект става на капки по модела.
Все пак какво ще ползваш решението си е твое!
Закупил съм вече боичките -10 цвята по номерата които са дадени в чертежа на модела. Пробите които направихме с баща ми ни разочароваха.Повърхността побелява на петна .Сега ще пробваме с оригиналния разтворител. Останахме изненадани от добрата покривност
Христиан Христов-Габрово
В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)