Имам 2 забележки!
1-вата е че като пуснах тема излиза с времево забавяне на статистиката в дясно.
2-рата като цитирах нещо поста ми не излиза като нов :?
Имам 2 забележки!
1-вата е че като пуснах тема излиза с времево забавяне на статистиката в дясно.
2-рата като цитирах нещо поста ми не излиза като нов :?
Илко Щирков Варна
Статистиката на форума в дясно не се обновява веднага, а на всеки 30 минути.
Росимир Матеев
В софтуера на форума има един голям проблем, който не е разрешен и до ден днешен - форума е Beta версия на VBuletin 4.0. При тази версия има проблем с CodePage и въобще с кирилицата. Натроен е някакси да работи, но в SQL сървъра не са правилните кодови таблици за кирилица. Правихме опити да го пуснем в Cyrillic Wиndows-1251 или в UTF-8 (16 bita), но при тези кодови таблици става още по-голяма какафония с кирилицата.
При това положение решихме да изчакаме да се появи стабилна версия на VBuletin 4.0 и чак тогава да я купим и да направим най-важното - прекодиране на всички постинги до момента във вярната кодова таблица - Windows 1251 или UTF-8. Засега изчакваме.
Иначе проблема е във функцията Sort. При нея, за да се извърши вярно сортиране, е необходимо CodePage да е вярно. Към момента това не е така. А при грешно работеща функция Sort не работи нито една функционалност на форума, която е свързана с индексиране и/или търсене.
Извиняваме се за този проблем, но към момента сме безсилни да го разрешим. Живот и здраве VBuletin да си оправят проблемите с кирилицата и тогава веднага ще прекодираме всичко написано до момента и тогава търсенето ще заработи.
Росимир Матеев
Здравей Матеев,
Има проблем с личните съобщения - не получавам изпратени до мен. Моля те погледни дали има някакъв бъг за оправяне.
Благодаря предварително.
P.S. Пристига копие на мейла ми, но не и във форума.
Последна редакция от nickarsow; 17.10.2010 на 14:27.
Николай Арсов - дърт авиомоделист от 1967г.
Потърсих те на скайпа. Потвърди ме и се обади, за да направим няколко експеримента. Иначе прегледах настройките ти и всичко изглежда наред.
Росимир Матеев
В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)