Благодаря ти приятелю, ще го имам впредвид ! Точно на такива съвети разчитам, приятелски, за да правим нещата по правилният начин.
Версия за печат
Благодаря ти приятелю, ще го имам впредвид ! Точно на такива съвети разчитам, приятелски, за да правим нещата по правилният начин.
kolega lodkata ti stava hubava samo4e nevijdam s kakvo 6te obra6ta6 konteinerite
Когато съм готов с тях ще кача снимки. Все пак за ориентир виж пост # 16 в темата...
Пиши на кирилица !
Поздравления за изработената платка :cheers: Модулния метод е най-добрия начин за бързо отстраняване на грешката в една система . Но се присъединявам към мнението на Стоян Пулевски , нима ще се доверите на алуминиевата пластинка под термошлауха , поставена от ххкинг .... според мен не е добра идея . Аз лично си харесвам медните такива :wink: не ,че алуминия не е красив :cool: Дори , бих и придал и куполна форма , поставена на пътя на течението на въздуха :cheers:
Харесва ми идеята, :cheers:, благодаря ти, ще помисля по въпроса....
Какво става с лодката? Чета темата с интерес.
Почти е готова, ама малко бавно върви работата в момента, отпускарски сезон, в града не се диша, бягаме по баирите и язовирите на хлад, там карам другите лодки.
Действам, тези дни ще кача снимки.
Вчера направихме "мокри" изпитания на лодката, според мен всичко беше ОК, държа се изключително добре. :cheers:
Еееее ... искам да помоля за малко повече подробности , основно по темата за охлаждането , която коментирахме .А и някоя снимчица на агрегатите .. :cheers:
Смятам да довърша тази лодка, гледам, че продължава да има интерес към темата. Бях спрял да правя каквото и да било по нея, както казах в началото, правех я за мой много близък човек. Той за съжаление вече не е между нас и не ми се пипаше нищо по нея, но май е по-добре да я довърша, то и без това остана само боята и накичването. А после, живот и здраве ще направя подарък на някой риболовец, мен това не ме влече.
А после, живот и здраве ще направя подарък на някой риболовец, мен това не ме влече.[/QUOTE]
Колега ако смята6 да я подарява6 по добре си сметни разходите, по изработката и. След това 6те ти платя всичко, аз 6тея китна и 6те я боядисам. Риболовец съм не смятам да вър6а търговска дейност.
Поздрави.
Ще помисля върху този вариант, но все пак трябва да знам, в какъв вид и до каква степен на готовност, те устройва да я получиш !?
Поздрави
колега има6 ЛС
Моята е със затворен цикъл и подържа равновесието.
Рибата се захранва с отпадъците от храносмилането на чевека
А човекът се угоява с рибата
http://imageshack.us/a/img28/4051/20121127115006.jpg
На рибарите им пожелавам еи такава риба да хванат, че Никулден наближава!
http://imageshack.us/a/img201/5138/dsc05613o.jpg
Ако в дунава имаше такива ветроходи щеше да е голям кеф.
Ако има работа за лодката що да не плува и по дунава предполагам маркираният фарватер е поне 4 м дълбочина. Само да се намери петрол и сме там.
Петрол има ,но нали имаме споразумение с румънците да не вадим петрола защото техния добив намалявал.:laughing::laughing:
Много ми е неприятно че оспамихме темата.
На практика интересите към плаващите играчки при рибарарите се оказва по голям от моделистите.
Има и нещо което много ме дразни. Случвало се да помгна със съвет или предложа идея и този отсреща да изчезне при което аз нямам обратна връзка и в крайна сметка нито аз оставам удовлетворен нито следващите могат да ползват неговия опит.
Иво, не съм изчезнал, тук съм си, отсреща съм, ама ми е трудно с тази лодка, правих я за зет ми, съпругът на по-голямата ми щерка, беше голям мераклия за нея, но за съжаление почина преди 3 месеца.
Не се отнася за тебе
не си ли забелязъл как някой изважда от някъде едно гюле и пита как да се движи бързо. Ние се мятаме да обясняваме и накрая нищо.
И затова останахме малко пишещите.
А в тази тема показах лодката си с която освен ремонти по инсталациите можем и да ловим риба. Някой рибар ако има идея защо златната рибка която тежи по малко от 4 кила изисква над 40 кг сила? Има ли специални трикове , заклинания.....? Само с мамата не става
На всичко отгоре и неще да изпълнява никви желания.
Туната тежи 6 и се изважда на повърхността с под 20 кг усилие.
ама, че сте .... и аз се опитах, да обясня как се постига гланца на лодката показана в първия пост на Г.Матеев ... но бях наречен скъпар , че е много скъпо! ... друго си било с боя за ограда ... само да знаеш как :) и то от човек докосвал през живота си ...спрейове .. :ae: нищо ! ... за всеки си има път ... Та : съветите: смени си винта с 31,32,33,34,35,36 ... от тези дето струват по 36 $ ... имат същата тежест - никой не си го и помисля :cheers: живи и здрави да сте :cool:
пп къде ми е най-удобното място да си поръчам контролер на маркус ?! въпроса е към И.Горанов?
Сайта на Марк Зайтцев е
http://www.markus-rc.com/old_site/products_en.html
Преди да си поръчаш си изясни точно кво искаш щото са бая скъпи.
Еееее, рицарю, не се дръж като ощипана мома на хорото, не съм искал да обидя никого, все пак нали целта на писанията ни тук са за съвети, но аз лично приемам само съвети, дадени в точният момент от точният човек ( имам впредвид, разбиращият). Нищо лично ! Повярвай ми, през живота си съм докосвал много неща, освен спрейове, ограда никога не съм боядисвал, та поради това не знам, каква боя се използва, но явно ти си наясно :laughing:
п.п. Винта на лодката е доста по-скъп от 36$, такъв, какъвто ти макар, че си "скъпар" не би си купил :ae:....
п.п.п. И това е едно от нещата, заради което харесвам тези форуми, има забавни хора в тях...:laughing:
Благодаря за линка Иво Горанов ! Всъщност съм разглеждал предлаганите търговски сайтове от този линк, но търсения от мен продукт се предлага само от Белорусия, а нямат ясно дефинирани транспортни времена и разходи, което за мен ги поставя в графата: "неясни" . Засега ще си поръчам от немско-чешките .... сайта им е много хубав и предлагат това което наричаш "къстом" :cheers:
Хайде сега да прочетем внимателно пост #122.....да забравим за излишният въпрос в пост #124, да приключим безтемието и да се върнем към темата.
за момента(на по-бързата лодка) съм с това::::: ,,като на най-долния ред (гледано на снимката ...транзисторите са заменени с IRLR8743PBF , предполагаемо 160А ... 640А импулсно ... според мен, повече от 30А .. е трудно за този корпус, но да кажем, че на импулсно държат :ae:
п.п. да си призная ... 6 клетки не ми харесват ... искам 10 .. ;-)
Предполагам, че трябва да се чуствам виновен за това че съм дал тон за оспамване.
Изтапосах снимките с рибите защото все пак освен моделисти рибарската лодка засяга и рибарите
Тъи както аз мога да бъда толерантен към тяхната некомпетентност и да подхождам професионално, така и те могат да бъдат на нужното ниво на компетентност и помогнат на моделистите. Поне отзивчивост и обратна връзка от тях минималното задължително условие.
Една лодка освен да празни захранка и да хвърля въдиците би могла да лови риба на ход.
и там следва отговор на въпросите които зададах в пост 122.
корабомоделистите решаваме задачката скорост- мощност. Това е нова възможност за преправяне на задачката в упор-скорост съвместно със сила на дърпане на въдицата --- ходкост.
Няма никой виновен.Това е свободен форум и всеки може да си дава мнението ! Твореца на тема я обяви за приключена и че ще подарява модела ! Съответно отказа да публикува снимки след приключването и пробата на лодката, което е в ущърб на започването на същата(но и негово право) ! Аз лично нямам скрупули да пиша в тази тема,след обявеното от автора, както направиха и други участници във форума. Решението дали е излишно или не, може да вземе Администратора :cool:
п.п. не е хубаво да се пишат неверни неща :nono: Г.Матеев : цитат: :"Иво, изпратили са ми OCTURA 455/3, добро ли е като решение"
последващо ..от :
п.п. Винта на лодката е доста по-скъп от 36$, такъв, какъвто ти макар, че си "скъпар" не би си купил ....
п.п.п. И това е едно от нещата, заради което харесвам тези форуми, има забавни хора в тях...
Последна редакция от GMateev; 01.12.2012 на 14:39.
реално : http://www.offshoreelectrics.com/pro...d=oct-x455%2F3 :ae:
нищо лично ...но не е хубаво да заблуждавате посетителите на форума !
п.п.2 тук ми изниква в съзнанието, как в един друг форум ...нарекоха един човек "лъжец" с помоща на половин дузина думи, които моето възпитание не ми позволява дори да цитирам ,,, но явно се срещат всякакви хора по форумите ! :ae:
Вземам отношение към винта предполагам, че разбирам. Изпонакупил съм хиляди (722 само тази година)
1. това в предложеният сайт е заготовка а не винт. Докато стане винт ............
Обработена от величие струва над 90 долара.
2. Цената в Сайта е на липсваща заготовка. Така че тези които си търсят такава да не си купят от друго място а да чакат щото е изкуствено обявена по ниска цена.
Малко доказателство как по-малка двулопатна перка се продава втора употреба за 50 евра
Благодаря за отношението ! Вие излагате собствената си гледна точка, но всичко това се случва след като се закупи този продукт, носещ търговското име Octura Propeller-X455/3 на съответната цена упомената в магазините! След като го закупите бихте могли да го пилите .. нагрявате .. изстудявате .. полирате.. ако искате и в злато го топнете ! Но вече няма да е същия продукт ! :cool: Съответно персоната извършила тези операции е свободен(а) да поиска каквато цена прецени за вложения от него труд и постигнатите резултати.
Хм ..и по-долу цитираните сайтове са се объркали и зарибяват яко:
http://www.rocketcityracing.com/Octu...53_p_1031.html
http://www.gravesrc.com/OCTURA_X455_...3bl-x455-3.htm
http://www.aeromarinerc.com/index.ph...mart&Itemid=53
то декември е месец за оферти ...какво пък .. Наздраве!!! :cheers:
Ние ползваме перки които се различават от въпростният продукт с търговското найменование.
Добре де ние незнаещите съвсем се оплетохме.
То бяха Перки То Витла То Заядливици, последно със какво да си правя лодката със перка или със витло.
Ааа и дали да я пиля и шлайфам със златарски инструменти.
Абе изобщо нищо не разбрах от темите.
Анатоли Бовянски И аз искам да разбера това, но не ми харесва да чета неверно написани неща :cool: Иво Горанов е майстор и познавач и аз съм убеден, че даден винт задържили се повече от 1 сек пред очите му , може да познае 99% от характеристиките му .Също така смятам, че написаното в темата за мисс будвайзер отностно по-горе коментирания винт, е прочетеното на етикетчето на плика ! Докато :
Споделих моето впечатление за вас ИВо Горанов, приемете моите извинения ако съм ви засегнал !
Весели Празници!
Жоре извинявай!
това, което ми липсваше в твоята тема е обратната връзка от рибарите. Затова след изчерпването и от твоя страна аз се обърнах кам тях.
Предполагах че те поне от риби разбират. И че за да очакват ние да сме им полезни и те трябва направят нещо.
Да им е честит Празника!
Към момента никой от тях не се е отчел така че мога и да им честитя завоюваните места в черния ми списък.
Присъединявам се към написаното от теб...Честит Никулден на всички !!! :cheers: Аз след малко отивам да се боря с един красавец/шаран, де....Щото обикновено готви жената, или голямата щерка, ама като имаме гости, готвя аз, за да не се излагаме....:laughing:
Да, да им е честит празника!
И да почнат да разбират поне от риба или да помогнат на нас неразбиращите да различаваме "RED Snapa" , която ни се пробутва за Сьомга в определени рибни завединия от истинската такава.
Все пак, току виж сме пропустнали да обогатим МОЛ-овата си култура.
Аз сьомга не ям, имам едни приятели, собственици на рибарници и от тях се снабдявам с пъстърва и шаран, поне ми я ловят пред очите....
Да, разбирам те, имах в предвид, че поради факта, че не ям, не съм знаел за този факт, а имайки предвид и ценичката и, кофти е някой да ни пързаля, но в това направление, примери бол...