PDA

Виж пълната версия на : Хели сбирки, кой, къде, кога!!!



Lidkin
08.02.2011, 18:55
Предлагам в тази тема да се публикуват предстоящи, да го наречем сбирки, на по напреднали „Хели” пилоти. Кой, къде и кога ще пуска през уикенда? В кой район ще бъде, коя поляна, летище и т.н, за да може всеки начинаещ или запален, който е в близост до дадения район или пък има желание, да присъства. Да се информира за такава сбирка няколко дена предварително, не в последния момент, за да може всеки да избира района, който да посети. Мисля, че има нужда от такава информация и ще е полезно и приятно за всички. На такива сбирки ще се обменя повечко опит, информация, модели, проблеми с даден модел и т.н, пък и доста хеликоптери се навъдиха вече:laughing:, нека се събираме по често де:wink:, не 4-5 пъти в годината.

П.П Да не се пишат излишни коментари от сорта "аз отивам да Фъркам, ще идва ли някой". Нека не пълним темата напразно!
__________________

Mateev
09.02.2011, 21:08
Същата тема е пусната от Lidkin и в Modelistika. Там форума е по-посещаем (все пак е на 5 години) и там вече има няколко мнения с различни идеи как това да се организира. Там пуснах два постинга с мои идеи, копие ще ги пусна и тука.

Mateev
09.02.2011, 21:08
Май нещата започват да се заформят като управление на база данни през интернет. Трябва само да се направи сайт със съответните полета и да започне да се попълва. Разбира се трябва да има и търсене в архивите. Сайта ще хоства събития и прикрепени към тях документи - снимки, клипове и т.н. Ще има търсене по град, дата, човек, турнир, клас модели и т.н. За всяко събитие може да има шедуле, абонамент и автоматично известяване по мейл за събитията или градовете, за които си се абонирал. Въобще функционалността може да се разширява в зависимост от бъдещите нужди. Важното е обаче да се пази архив на всичко, независимо че в един момент този архив може да стане гигабайти или терабайти.

Готов съм да предложа безплатен хостинг на този сайт. Търси се някой, който да го разработи. Тъкмо имам една разработка на моята фирма СТС Софт за база данни, която поддържа и светкавично обработва терабайтове информация. Умирам от желание да я пусна в реална експлоатация. Засега сме тествали базата със 150 милиарда тика с котировки на финансови инструменти. Базата данни може да поглъща или да дава по 500-600 хиляди записа в секунда. Съвсем на майтап ще управляваме няколко милиона или милиарда снимки.

Нека само някой да се навие да направи WEB интерфейса - другото го поемам аз - базата и хостинга за 1000 години напред в бъдещето.

Mateev
09.02.2011, 21:09
Има и друго решение с използването на готов софтуер. Тoва решение се нарича Content Managenet System и то пристига като готова система с версия 4.0 на V-Buletin. За съжаление този форум е версия 3.6 и това не го може. Има обаче форуми в България, които го могат (визирам нашия форум).

Content Management System е предвидена точно за тази цел. В основата на системата е така наречената СТАТИЯ, която съдържа някаква информация с прикрепени към нея файлове, снимки, клипове и каквото друго ви е угодно. Има комплексна Security System, с която се контролира кой какво може да пише или публикува. Най-интересното е, че има много добра система за категоризация на статиите, като при тази категоризация може многомерно да се класифицира всеки един компонент от информацията - град, дата, модели, посетители или каквото друго ви хрумне. Търсене е възможно по всяка една категория или ключова дума или по тагове или по текст от информацията и т.н и т.н. Категориите са дървовидни с неограничен брой нива. Въобще направено е съвършенно. Остава само да се намерят ентусиасти, които да започнат да го пълнят с информация.

За нуждите на експеримента мога с щракване на пръстите да активирам една такава система в интернет пространството и всеки да се запознае с нейните възможности.

Всъщност цялата идея от тази тема се крепи на едно единствено нещо - ще се намерят ли ентусиасти, които да я ползват. Всичко останало са подробности.

Peyu
28.09.2012, 01:40
Привет на всички!
Аз съм от Велико Търново и се чудя правят ли се сбирки тук и къде. Знам, че преди време колеги си правеха сбирки на паркинга на Метро, но скоро не съм ги засичал.
Ако някой знае нещо по въпроса нека драсне 2 реда :)

vlado.yotov
29.09.2012, 11:58
Здравейте,
може да се помисли и в посока някой "аппликейшън" за телефони, така няма да е нужно да се отваря браузер на телефона, а директно достъпваш информация. Например отваряш си сутринта апп-а и гледаш, днес има сбирка на : "Младост","Обеля"-почива и др.

Идеи много по-важното е да има кой да го ползва?

Владислав Йотов

rcheliteam
02.10.2012, 11:16
Здравейте всички :)

И аз съм мислил в тази насока. Мога да се ангажирам с изработване на някакъв уеб интерфейс. Малко съм песимистично обаче настроен, че ще се използва