PDA

Виж пълната версия на : Една добра идея "Моделистите по картата на България"



Bovyanski
24.01.2010, 22:03
Идеята е на D.Boyadhziev - DataMatrix
Да я подкрепим, мисля че нямаме нужда от анонимност.
http://rc.bovyanski.com/forum/index.php/topic,33.msg148.html#new
Успех

Mateev
25.01.2010, 00:46
Подобна идея имам и аз, но реализацията мисля да стане по малко по-различен начин. Според мене графичното представяне няма да донесе кой-знае колко нова информация - просто всеки един голям град ще се сдобие с някакъв маркер. И какво от това? Какво ново ще научим? Просто цялата карта ще е плътно набита с маркери. Но това го знаем и от сега. Много по-полезно ще е да се направи една база с данни, в която потребителите да могат да търсят по различни критерии. Например по град или по вид на модела. Тоест да търсят съмишленици.

Но човек ако се замисли, такава база с данни вече има във всеки един форум. Хората са си ги въвели и само трябва по някакъв начин да се организира по-удобно търсене. Форумите вече си имат някаква система за търсене с подходящи критерии - било то по година на раждане, възраст, име, град и въобще по всяко едно поле, което присъствува в базата с данни. Ако някаква информация отсъствува, просто можем да създадем едно или повече допълнителни полета и после да помолим хората да ги попълнят. Но това трябва да става пожелание, за да не ни обвинят после че не спазваме Закона за личната информация.

Така че най-важното в една такава идея са данните, и чак на втори план е по какъв начин ще ги визуализираме тези данни. Форума предлага някакъв интерфейс. Допълнителен интерфейс може да се направи под формата на някакъв WEB сайт. И в този интерфейс може да има както таблици, така и графики. Всъщност графичното представяне е една сравнително малка част от цялостната идея.

Засега според мене няма смисъл да се прави каквото и да е, докато не се натрупа база данни с поне 1000-2000 човека. Можем да обединим нашата база данни с базата на Bovianski и с базата на всеки един форум, който пожелае да сътрудничи. И след това за по-малко от седмица можем да организираме представянето на данните в специален WEB сайт като таблици, сечения, графики, карти и каквото друго си поискаме (+ една камара иконки и разни други шаренийки).

Mateev
25.01.2010, 00:48
Подлагам на обсъждане дали има нужда от някаква друга лична информация, която да я обявя като ново поле във формата за регистрация. Естествено това поле ще е незадължително (ще се попълва по желание).

GMateev
24.11.2012, 18:24
Що я за..ахте тази идея ?

GMateev
25.11.2012, 15:11
Bovyanski, приятелю, няма ли да ме подкрепиш..:sad:, все пак идеята ти я пусна !? А пък аз я харесах ! :smile:

Bovyanski
25.11.2012, 20:45
То много неща сме За............ли и Пр..........ли.:laughing:
Идеята си е идея ама то трябва да има и съмишленици.
Както се вижда народа твърдо е анонимен и може би има защо, така че идеята се обезсмисли.
Щом имаш желание и те влече действай:cheers:
П.П. И не беше моя а на Митко Матрикса

GMateev
25.11.2012, 20:54
Желание да, но нямам възможност за действие, имам само едно в случая.....:cheers:, с червено винце и някакви пресни свински мръвки....

Иво горанов
27.11.2012, 22:07
Пишете ме и мене за идеята
като се прибера ще пратя данните стига да знам на кого.

ajcinema
28.11.2012, 09:27
Приятели, моля ви, не забравяйте че публикуването на лични данни може да бъде много опасно не само за собственика им, но и за хората около него!

Най-малко организаторът на едно такова начинание трябва да е администратор на лични данни или там както го изисква закона...

Всеки, който желае да даде свои данни го прави не само по страниците на форумите, но и наживо. Аз пазя най-важните контакти в телефона си и на хартия. За какво са ми 2 000 телефонни номера и адреси, след като мога да получа нужното чрез едно-две обаждания на общи познати?!

Не казвам, че идеята е лоша! Напротив, тя е чудесна!!! Само че крие много опасности както от злонамерени хора, така и от недобре уредени закони.

Bovyanski
28.11.2012, 11:18
Привет
Идеята беше да имаме представа кой в кой град и регион е за да можем да си помагаме.
Целта не е да се събират лични данни и адреси, дори бих казал че адрес не е желателно да се дава.
Един Прякор казано по нашенски и град са напълно достатъчни.
Примерно "Цуцко" пита "абе един кабел ми се откачи може ли някой да помогне" ама не е казал от къде е, ако беше написал аз съм от Съчманлиево колегата от Съчманлиево който разбира от жици би му помогнал:laughing:
Общо взето това е същността на идеиката.
Успех на всички пораснали и не дотам пораснали Деца.

GMateev
28.11.2012, 11:28
И аз си го представях така, затова и попитах що за....хте идеята !? Аз в момента съм точно на такъв етап, съмишленици от Пловдив.

Bovyanski
28.11.2012, 11:35
Еми няма нищо трудно в това да се реализира.
Прави се един списък със Градовете и който иска да се включи.
Понеже напоследък нямам почти никакво свободно време не се наемам да поддържам такова начинание.
Но понеже ти повдигна въпроса те Упълномощаваме да действаш по него:ae:
Да бе мирно седяло не би Чудо видяло:laughing:
Сега не се отмятай хем ти е ред хем ти се пада:cheers:

GMateev
28.11.2012, 13:25
Сега не се отмятай хем ти е ред хем ти се пада:cheers:
Не, няма, пишете !!! Ама, ако се получи, почерпката ще е от теб...

oldalex
28.02.2015, 13:00
W gr. Widin ima pet duschi zanimawacti se s nastolni korabni modeli .dwama sawiomodeli wazduschen boi. pet duschi s RC awim;deli 4etirma s FSR Ima iEwropeiski i Swetowni schampioni .Nai bedniat grad w
Ewropa ima swoite maistori modelisti .