PDA

Виж пълната версия на : Търся част от платка - приемник за хеликоптер на 27 mhz



георги илиев
15.02.2015, 23:47
Здравейте ! Имам катастрофирал хеликоптер, на който нищо му няма, но от платката е излетяла една част. На снимката се вижда, мисля че е някаква бобина. Някой можели да помогне ? Благодаря!

gibined
23.02.2015, 17:39
Здравей! Да, това е бобината на приемника. Ако си я намерил, то може да се запои обратно на платката. Или да се изработи нова, но тогава трябва да се направи настройка на приемника на честотата на предавателя! И дано да няма други повреди по платката! Какво е хелито? Вид, размер и колко канала е? По снимката на платката ми се струва, че е коаксиално, двуканално , или три канално? Удара не е бил лек, за да се отскубне бобинното тяло? Дай снимки на хелито за ориентация. Бих се опитал да помогна, но не живеем в един град! И ако е имало краш, огледай добре хелито. Дали са здрави зъбните колелета и да не са се изкривили осите на ротора.
Поздрави:

георги илиев
24.02.2015, 10:17
Аз вече поръчах същата платка от Китай, все още чакам доставка. Ще се наложили на новата платка да се настройва честотата ? Това е моят хеликоптер :

gibined
24.02.2015, 20:49
Здравей! Ако си указал точните данни, като: модел на хелито; точната честота / примерно - 27.145 Mhz / ; вид на хелито - коаксиално; сериен № на платката , и др.такива от приложената книжка. И ако си я поръчал от производителя или търговеца от който е купено хелито - би трябвало да няма проблем. Но За всеки случай запази старата платка!!! Като монтираш новата платка и включиш предавател и после приемника / т.е. хеликоптера /, ще видиш по светодиода и реакцията на моторите дали са се вързали!!!
Успехи: Неделчо Дончев

георги илиев
25.02.2015, 21:45
Ако не съвпаднат честотите на приемника и предавателя до такава точност, има ли начин да ги настроя ?