PDA

Виж пълната версия на : Надеждни и стабилни ESC-та...кой какви ползва?



nickarsow
18.09.2011, 17:39
Здравейте моделисти,
Нека в тази тема всеки да сподели от кои ESC-та е най-доволен. Моля давайте модел, кратки данни и оценка.
Повода за темата е проблем при вчерашните полети с контролер Turnigy 20A. Все още не съм обвинил контролера на 100%, но самолета излетя и на 50-тина метра всичко умря - двигател, контроли.....Добре, че "добичето" CloudsFly си кацна чинно сам... :laughing: ....без повреди.
Надявам се в темата да се откроят марки и модели, които да спестят подобни неволи на моделистите.

Иво горанов
18.09.2011, 17:55
Аз лично съм изложил опита си
http://modelist.bg/newreply.php?do=newreply&p=3778
все още съм на същото мнение


Контролери
от контролери не разбирах и затова се придържах към препоръките на производителите на мотори
не съм доволен от
BK Elecktronik засичат фази по причина на софта
Наскеr Master несъответствия в параметри, неправилно оразмерени силовата част
Castel Creation за тях базата данни е най голяма Тези контролери са най голямата лъжа!
Ако някой възнаАмерява да се блъска 1500 километра за да се състезава в чехия или германия е желателно да не си ги слага в моделите щото тези контролери се бъгват и си пропускаш състезанието.
иначе и Joe Ford и Patric Castelo са мнго отзивчиви ама на финала нама кое да заличи разочарованието.

нямам оплаквания към контролерите на Ленер жалко че не се правят повече
Никакви проблеми със контролерите на Марк Зайтцев Markus за мен това са най добрите контролери

контролерите Schulze имам няколко от тях. Това са най скъпите контролери. със ъигурност НЕ си заслужават цената. Тя е повече израз на кооперативно самочуствие от колкото съоветствие на някъкво съвършенство за което се претендира

Като оптимум качество цена по мое скромно мнение са новите версии на Sea King които са със бързия процесор като на Markus aqva 110 и са със външен резет чип. За ползване при лодките се нуждаят допърнително лакиране. Освен това условието за дължина на кабелите трябва да се спазва безкомпромисно.
.
дано чуем и други мнения

termo
18.09.2011, 19:19
Иво, какво ще рече "засичат фази по причина на софта"?
Както си върти мотора примерно на ниски обороти и изведнъж като че ли удря спирачка за части от секундата и пак си продължава.

Gogo55
18.09.2011, 20:10
Аз ползвам мои си, имам два три модела разработени с годините:laughing: и не съм купувал още от магазин.Е па доволен съм си и не ми правят проблеми.

ПАЦО
19.09.2011, 08:05
А аз ползвам готови от магазина но си ги преработвам, по лични наблюдения няма марка и модел дето да става:laughing: всичко гори рано или късно ,нещата зависят от експлоатацията и цената , лошото е ,че сме българи и искаме от спид дето е разчетен за 30А максимално да изцедим 30А постоянно (и това е в добрия вариянт)и се сърдим на производителя когато не стане, чувал съм даже и репликите ,, А -а-а аз го мерих тока бе, на масата беше ДОСТАТАЧНО, с амперклещи това ....,,....ама после нещо витлото не уидиса или тягата беше малко та..... и БУУУММММ, ко станаааа...Тези неща се смятат преди да се избере спид и да се закупи , ако разчетения ток по таблица или калколатор е еди какаъв си се умножава по доверителен коефицент 30 или още по добре 50 процента ,това ви дава резерв от мощност за стартиране или динамично претоварване (често се среща когато витлото се опита да ивпревари мотора в едната или другата посока)..... НЕ МАЛОВАЖНИ СА И ПИСКЮЛИТЕ:има ли токова защита, има ли термична защита, носили на по високо напрежение, може ли да се коригира тайминг и честота на шима, работи ли под вода или на припек, носи ли на бой...и тн...

nickarsow
19.09.2011, 13:02
Пацо,
И аз ги доработвам, оглеждам "под лупа" и винаги ги избирам поне 50% преоразмерени. Дори им слагам допълнителни радиаторчета от памети от видеокарти.
Днес с Коцето тествахме контролера на стенд с дори по-мощен двигател, но пак в границите на тока на контролера. Работи си супер. Тестовете направихме с приемника на 9X, вместо AR500, с който стана проблема. Сега вече съмненията се прехвърлят към приемника. След обяд ще направим тестове и с AR500 да видим аджеба къде е проблема.

нико
20.09.2011, 21:18
Дуалски, 30 амперов, до 3 клетки, за летящи гарги....... За сега никакви грижи. Сложих му радиатор и нито загрява нито създава грижи. Колкото и рязко да вдигна оборотите на ел мотора никакво засичане, никакво чудене в коя посока да завърти мотора. малко скъпичък ама........ За нуждите ми си е идеален. Карам го до 26 ампера а той държи 30 постоянно. Тоест не е кой знае колко преоразмерен. Ми това е