Супер, избрал си точният модел :) много безаварийни полети !
С какъв мотор е и какво е теглото ? При мене е 2 кг полетно с 6.5 сс.
Слави Чорбанов
София GSM: 0889 290 525
Честито, идеалния тренер за лесните фигурки си избрал. Как ще се стърпиш цяла една седмица до срещата в Казанлък за облитането .
Благодаря за добрите пожелания!
Уффф, вчера едвам се стърпях... Добре, че времето беше отвартително иначе като нищо някой щеше да изръси нещо то рода на "Не можеш го литна ей сега" и да ми подпали фитила
Накрая излезе 2380 грама без БЕК - а и гоивото, с двигател АСП 8.5 сс. Малко множко, но поради известни неразбории с Хобикинг се наложи да сложа доста по - мощни серва и само от там качих 60-70 грама. И тоя конус, който Десо ме накара да сложа - още 50...
Сигурно за първия полет ще трябва двигателя да се донастрои и да сменя витлото, защото с 11х6 няма много тяга, но това го бях предвидил и съм нагласил едно 12х6 за Казанлък.
Константин Фъртунов
С 11x5 трябва да имаш доста тяга над теглото на модела. Мотора тръгва добре след 3 литра гориво, аз толкова го бръмчах на земята
Слави Чорбанов
София GSM: 0889 290 525
Значи има да побръмча още, моят е едвам на литър и нещо
Константин Фъртунов
Честито КОЦЕ!
Безаварийно бръмчене и опушване!
~~ CARPE DIEM! ~~
инж. Мартин Марков
11x7 или 10x8 ще ти дадат чудесна скорост! За малко по-бавно, но доста по-уравновесено ти препоръчвам 12x6. И задължително G-sonic или обикновените Super на Graupner!
Успех, надявам се да го видя наживо!
Георги Русинов
Моя "скромен опит" след поне 100 литра гориво с два такива двигателя казва че разработката трябва да се прави с 11х5 и пак ми гасне чат пат във въздуха първите 1-3 литра. Чак след 4-6-8 литра минавам на по голямо витло за да нямам аварийно кацане, и да съм спокоен че винаги мога да дам рязко максимална газ. Разбира се оборотомера ми казва какво витло да използвам-преди полет винаги меря оборотите. След разработката карам с 11х6 или 12х4, 12х5, 12х6 като предпочитам мастер аирскроу според температурата, и плътноста на въздуха /надморската височина/, и според сезона разбира се. Витлата си ги менкам така че винаги да имам на макс едно 12 500 до 14 500об/мин. така че двигателя хем да не се насфирва с леко витло над 15 000об/мин, хем да не му идва тежко и да гасне при рязко подаване на газта. За мене тежко идва витлото когато не може да развие над 10 500об/мин. С две кратки думи без оборотомер си е врачуване за избора на точното витло ако е по голямо от 11х6 в дадения летателен ден.
В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)