Идеята е на D.Boyadhziev - DataMatrix
Да я подкрепим, мисля че нямаме нужда от анонимност.
http://rc.bovyanski.com/forum/index....sg148.html#new
Успех
Идеята е на D.Boyadhziev - DataMatrix
Да я подкрепим, мисля че нямаме нужда от анонимност.
http://rc.bovyanski.com/forum/index....sg148.html#new
Успех
Анатоли Бовянски
София
Подобна идея имам и аз, но реализацията мисля да стане по малко по-различен начин. Според мене графичното представяне няма да донесе кой-знае колко нова информация - просто всеки един голям град ще се сдобие с някакъв маркер. И какво от това? Какво ново ще научим? Просто цялата карта ще е плътно набита с маркери. Но това го знаем и от сега. Много по-полезно ще е да се направи една база с данни, в която потребителите да могат да търсят по различни критерии. Например по град или по вид на модела. Тоест да търсят съмишленици.
Но човек ако се замисли, такава база с данни вече има във всеки един форум. Хората са си ги въвели и само трябва по някакъв начин да се организира по-удобно търсене. Форумите вече си имат някаква система за търсене с подходящи критерии - било то по година на раждане, възраст, име, град и въобще по всяко едно поле, което присъствува в базата с данни. Ако някаква информация отсъствува, просто можем да създадем едно или повече допълнителни полета и после да помолим хората да ги попълнят. Но това трябва да става пожелание, за да не ни обвинят после че не спазваме Закона за личната информация.
Така че най-важното в една такава идея са данните, и чак на втори план е по какъв начин ще ги визуализираме тези данни. Форума предлага някакъв интерфейс. Допълнителен интерфейс може да се направи под формата на някакъв WEB сайт. И в този интерфейс може да има както таблици, така и графики. Всъщност графичното представяне е една сравнително малка част от цялостната идея.
Засега според мене няма смисъл да се прави каквото и да е, докато не се натрупа база данни с поне 1000-2000 човека. Можем да обединим нашата база данни с базата на Bovianski и с базата на всеки един форум, който пожелае да сътрудничи. И след това за по-малко от седмица можем да организираме представянето на данните в специален WEB сайт като таблици, сечения, графики, карти и каквото друго си поискаме (+ една камара иконки и разни други шаренийки).
Последна редакция от Mateev; 25.01.2010 на 02:08.
Росимир Матеев
Подлагам на обсъждане дали има нужда от някаква друга лична информация, която да я обявя като ново поле във формата за регистрация. Естествено това поле ще е незадължително (ще се попълва по желание).
Росимир Матеев
Що я за..ахте тази идея ?
Bovyanski, приятелю, няма ли да ме подкрепиш.., все пак идеята ти я пусна !? А пък аз я харесах !
То много неща сме За............ли и Пр..........ли.
Идеята си е идея ама то трябва да има и съмишленици.
Както се вижда народа твърдо е анонимен и може би има защо, така че идеята се обезсмисли.
Щом имаш желание и те влече действай
П.П. И не беше моя а на Митко Матрикса
Анатоли Бовянски
София
Желание да, но нямам възможност за действие, имам само едно в случая....., с червено винце и някакви пресни свински мръвки....
Пишете ме и мене за идеята
като се прибера ще пратя данните стига да знам на кого.
Приятели, моля ви, не забравяйте че публикуването на лични данни може да бъде много опасно не само за собственика им, но и за хората около него!
Най-малко организаторът на едно такова начинание трябва да е администратор на лични данни или там както го изисква закона...
Всеки, който желае да даде свои данни го прави не само по страниците на форумите, но и наживо. Аз пазя най-важните контакти в телефона си и на хартия. За какво са ми 2 000 телефонни номера и адреси, след като мога да получа нужното чрез едно-две обаждания на общи познати?!
Не казвам, че идеята е лоша! Напротив, тя е чудесна!!! Само че крие много опасности както от злонамерени хора, така и от недобре уредени закони.
Георги Русинов
Привет
Идеята беше да имаме представа кой в кой град и регион е за да можем да си помагаме.
Целта не е да се събират лични данни и адреси, дори бих казал че адрес не е желателно да се дава.
Един Прякор казано по нашенски и град са напълно достатъчни.
Примерно "Цуцко" пита "абе един кабел ми се откачи може ли някой да помогне" ама не е казал от къде е, ако беше написал аз съм от Съчманлиево колегата от Съчманлиево който разбира от жици би му помогнал
Общо взето това е същността на идеиката.
Успех на всички пораснали и не дотам пораснали Деца.
Анатоли Бовянски
София
В момента 4 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 4 гости)