Понеже нямам време да пускам или да ходя в клуба, реших да спретна в къщи едно мини еко.
В началото корпусът беше това
двете половини фиксирани с тиксо
Понеже нямам време да пускам или да ходя в клуба, реших да спретна в къщи едно мини еко.
В началото корпусът беше това
двете половини фиксирани с тиксо
Неделчо Брънчев
Рул козолата залепена
отлях от стъклоплат плочка с която да затворя корпуса
е вече залепена
залепена е и моторамата Монтиран е и мотора.
залепена е и дейвудната тръба
поставката на сервото
ето го и кронщейна
Това е за сега.
Неделчо Брънчев
Браво супер се е получило. ПОЗДРАВЛЕНИЯ
Иван Чанков
Е все още не се е получило, но е на път.
Още една част е готова- рамото на руля
Неделчо Брънчев
Неделчо,това решение за голия вал защо ми е познато от някъде? Пусни снимки и когато сложиш и карбоновата плоскост между вала и дъното. Действай ,че втория кръг от Шампионата в Пазарджик наближава.....Чия е конструкцията на това моделче?
Станислав Христов
Хехе, решението за голия вал е взаимствано от един човет, но името му се пази в строга тайна.
Станиславе, задължителна ли е тази карбонова плоскост между вала и дъното. Мисля първо да пробвам без нея, а после ще я сложа за да видя какви промени ще донесе.
Само да кажа, че в кронщейна не съм слагал лагерче, а сложих тефлонова втулка с дължина около 6мм. Надявам се да издържи няколко старта, но ще видим.
Относно корпуса, той е от рязано моно
http://www.kvalitet-21.com/sport/pro...hp?pr.70.all.2
Неделчо Брънчев
Тези дни по край празниците ми се отдаде визможност да поработя по корабчето.
Монтирах сервото, и направих тягата. Този начин на монтаж на сервото ми харесва, защото няма нужда от болтове.
Също така направих и вала.
В момента поставям тръбичките на водното охлаждане. По късно вероятно ще кача снимки.
За сега ще пробвам без флуид канал и ако се обръща, то ще е супер.
Неделчо Брънчев
И охлаждането вече е готово.
Сега остана само да запоя перото на руля и лодката е напълно готова.
Остава проблема с намирането на перка. Да се надявам че все някой ще се смили над мен и ще ми даде няколко перки за мини, та да пусна корабчето.
Полетното тегло илзиза около 450гр. Чесно казано в началото мислих, че теглото ще е значително по-голямо, поради ужасно тежкия и дебел корпус, но притесненията ми се оказаха безпочвени.
Неделчо Брънчев
Ти ги подкара на конвейер!
Корпусът на мотора отвън има ли някакви отвори под водната риза, имам идея за охлаждането как да е по - просто и ефективно.
Това ми е идеята:
Правих го преди на лодка за захранка. Тръбата бе от алум флакон от дезодорант, О - пръстените ги подбрах в магазина и за всеки случай уплътних с полиуретаново лепило, черното. Шуцерите на резба и лепило.
В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)