Понеже сега съм на море, реших пак да направя някое "мързеливо" моделче, което да карам на плажа.
Моделчето се казва firefly, а ето и как се получи.
Понеже сега съм на море, реших пак да направя някое "мързеливо" моделче, което да карам на плажа.
Моделчето се казва firefly, а ето и как се получи.
Неделчо Брънчев
продължение...
Моделчето като за начало го пробвах с 10А контролер, но се оказа прекалено слаб и след 20-тина секунди полет му се включи термозащитата (учудващо, тоя китайски евтиджос не изгоря). Сега контролера го смених с 18А и утре ще са следващите тестове. Първото ми впечатление е много добро.
Ако някой има въпроси относно как е направено или нещо друго свързани с този модел, с радост ще му отговоря.
Неделчо Брънчев
Интересно самолетче!
Я кажи, как се представят тези машинки?
Моделчето лети много добре, на плажа му направих 2 батерии по 8 минути и сега като гледам, батериите са почети на половината изпразнени.
Тези дни ще направя и клипче.
Сервотата са доста читави. Харева ми как работят. Макар че са най-евтините възможни, се представят доста добре. Същото се отнася и за моторчето.
Неделчо Брънчев
Евала Неделчо,
Ама мнооооооого си добър брейййй! С каква смелост го джиткаш над морето?
Направо ти завиждам ...
Само пази гларусите, че са защитен вид.
Николай Арсов - дърт авиомоделист от 1967г.
Да ти кажа, в началото ме беше малко шубе да карам над модето, но после ми хареса и сега само над него си джъткам. Голям кеф е.
Току що покарах над нивата- нямаше никакъв вятър, направо беше удоволствие да се кара. Моделчето лети страхотно, препоръчвам ви го.
Неделчо Брънчев
Страхотно моделче и добър пилот ! Искам да те помоля , да публикуваш основните размери на плоскостите , типа на витлото и мотора . Може и на лично . Благодаря предварително :) Мисля да се пробвам , с това лекичко и лесно за направа самолетче (никога не съм управлявал самолет с радио :) ) С удоволствие изгледах снимковия материал , браво за точната и прецизна работа !
Helmesi Agilery ¶ ¶
И на мен ми харесаха клипчетата, но да не забравяме че реален риск от гледна точка на безопасноста си съществува.
Иначе наистина е много яко
А кой е плажа ако не е тайна, да погледаме ако сме наблизко
Крилото си го изработил много чисто и прецизно, направата му радва окото. БРАВО.
Дай някакви размери и характеристика на витломоторната група.
Неделчо,
Машинките много приличат на тези цифровите - http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...6kg_0_07s.html
Ако са същите, кажи добре ли се държат?
Николай Арсов - дърт авиомоделист от 1967г.
В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)