Повода за тази тема е че преди няколко седмици си направих подобен кабел.След като направих десетина часа на AEROFLI и се убедих че кабела работи безотказно реших че трябва да го споделя.Всичко започна с това че си купих кит на хели TZ-50, и идеята че трябва да симулирам малко литкане с хеликоптер на симулатор.Търсенето на схемно решение из българския нет не даде никакъв резултат.На въпросите ми за схема ми отговаряха че е по лесно да си го купя вместо да си губя времето, което ме амбицира още повече че трябва сам да си го направя защото не си падам много купешки моделист.Верно е че загубих около три дена да се ровя из нета но както знаем при братята руснаци има всичко.След като намерих схемата и .Hex файла се оказа че не мога да намеря подходяща платка която да е с минимални размери,по руския нет се мотат няколко платки но всичките който успях да намеря са за големи елементи в стандартен DIP корпус което налага използването на кутиика за тях.Това не ми хареса да се мандахерца някаква кутиика по кабела затова набързо си проектирах една платка която да е с минимални размери и за SMD елементи, платката се получи с размер 14х40мм и затова само я омотах с тиксо и почти не личи че на кабела има сложена и електроника..Схемното решение е реализирано с микроконтролер на Атмел ATMega8, като си има драивер за вина които да се разпознава като обикновен джоистик и от контрол панела да може да се вижда и да се калибрира при нужда.Входния сигнал трябва да е РРМ и се взима или от стандартната букса която е отзад на всяко едно радиоуправление , или се намира със осцилоскоп на едно от крачетата на чипа които е на самата платка на радиуправлението, или от едното краче на кварца-кой от където го намери,най-лесно е разбира се от буксата за тренер-ученик. Качвам снимки така че да може да се повтори от всеки лесно и бързо без да се губи излишно време за ненужно сърфиране из чуждестранския нет.Нех фаила не знам как да го кача защото не взима .рар фаилове...