Здравейте!Намерих компесор ZEM от хладилник,идеята е да го ползвам за аерограф но като го включа работи 5 секунди и изключва,след около 30 секунди влключва но не изкарва въздух и така
Здравейте!Намерих компесор ZEM от хладилник,идеята е да го ползвам за аерограф но като го включа работи 5 секунди и изключва,след около 30 секунди влключва но не изкарва въздух и така
значи не работи.най вероятно си е заминал този компресор.до колкото знам за да използваш хладилен компресор за твоите нужди ще ти трябват и други работи.
П. Петров
Сливен
МРАЗЯ ДУМАТА CRASH. Все пак сме българи!
Не ти трябва кой знае какво.
А и се намират сравнително евтини компоненти.
1. ресивър или бутилка за въздуха може да ползваш стари бутилки от фреон, отиваш в някой по голям хладилен сервиз и за 5-10 лв се снабдяваш с такава. / Може и безпари да ти я дадът, но ти почерпи все пак.
2. Редуцир вентил със обезмаслител и обезвлажнител със манометър цена от 60 до ....... лв.
3. Пресостат цена от 25 до 80 лв. съм виждал по магазините.
4. Малко преходници тръбички и маркучета, и тук идва момента с почерпката в сервиза.
Връщаш се при въпросния човек и го помолваш да ти помогне със заварките и си готов.
Ако има питания съм насреща.
Анатоли Бовянски
София
А маслото от компресора не може ли да се направи така че да се връща?
Честно казано не съм се замислял, но мисля че и няма смисъл.
Аз доливам по една спринцовка от 2 кубика на година обикновено пролетно време когато изтачам и конденза от бутилката
Ползвам го доста рядко.
Анатоли Бовянски
София
След всичко прочетено дотук, се питам, не е ли по-добре да си купиш едно готово евтино компресорче ?!
чувам че нещо бутилките за фреон станали оборотни и всеки си ги къта. дано този дето ми го каза да бърка.
Нико - не е важно какво правиш, а как го правиш
Ако правилно разбирам, компресора само се мъчи да тръгне, но всеки път завърта и спира.Ако е така, не му е наред пусковото реле.Спира, понеже се включва термозащитата-биметална пластина.Като изстине пак се опитва и пак изключва.Пусковото реле му е необходимо, понеже двигателят е асинхронен, а е включен монофазно.То включва пускова намотка за да се развърти и след няколко секунди я изключва.
Първо реши проблема с пускането.Опитай да ремонтираш пусковото реле или потърси друго.Един от основните параметри на релето е токът през бобината.Не става което и да е реле на който и да е компресор.
Повечето релета работят само ако са вертикално.
Не познавам конкретно този модел компресори.Това, което пиша е принципно.
Иван Ангелов - Пловдив
В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)