Здравейте,
Първо искам да кажа, че съм аматьор и сега тепърва започвам да се занимавам с моделизъм. Моля дайте оценка за труда ми :)
Корабът е Пинта на Колумб.
Здравейте,
Първо искам да кажа, че съм аматьор и сега тепърва започвам да се занимавам с моделизъм. Моля дайте оценка за труда ми :)
Корабът е Пинта на Колумб.
...........................
...................................
Хехе, готино корабче. Проздравления за успешният първи проект.
Какво дърво и лепило използва за направата на корабчето.
Неделчо Брънчев
Чудесно изглежда ! А, знаеш ли, че на този кораб е плавал и един българин ? Има и издадена книга по този въпрос.
Браво !
Моя първи опит беше доста по-зле.
Продължавай нататък !
Поздрави !
Последна редакция от nenovvv; 16.09.2010 на 10:31.
Много благодаря и се радвам изключително много, че отценявате положително корабът ми.
de_katа и идея си нямам какво е дървото :) понеже при поръчката не уточних какъв материал да е. Всъщност е "пълен комплект" със всички части... което се изразява просто в изрязан фурнир на дъсчици. А от гледна точка на лепилото използвам обикновенно моментно лепило. Всъщност проблем ми беше чертежа, понеже не е толкова точен, сега тепърва се занимавам с платната и страничните въжени стълби.
GMateev - не знаех, звучи интересно и ще проуча :)
Всъщност исках да кажа и една техника която предполагам не ми е хрумнала само на мен. След като налепих всички летви по външната част на корпуса и ги китнах и шкурих, ги минах на ръка с телена четка за дрелка в посока по дължината на тялото. И всъщност мисля, че се получи добър ефект в детайлност с цел имитация на реални големи дъски :) Лакът така или инъче заглажда, но ефектът остава визуално в дълбочина и е добър. Ако не сте пробвали - препоръчвам.
dainov, колега,
Моля Те, не откривай топлата вода, вземи я на готово !
http://nenovvv.data.bg/p/files/books
Тук съм складирал малко книги, може да има нещо полезно и за теб.
Действай по кораба. По-добре нещо не идеално, отколкото нищо !
Нааай-после завърших модела....
е с платната карах на фантазия, понеже нещо не беше както трябва в чертежа който имах. Ще кача снимки тези дни
В момента 2 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 2 гости)