а поигра ли си с bitrate ? полекичка от 9600 нагоре?
Да, намирам я за наложителна!
Нямам необходимите умения, но бих искал да я променя.
Не - оригиналния софтуер си ми харесва
Не ползвам такава апаратура.
а поигра ли си с bitrate ? полекичка от 9600 нагоре?
~~ CARPE DIEM! ~~
инж. Мартин Марков
Да, чак до 115200.....нцъ....
По всяка вероятност ще се наложи да търся друг програматор, за да префлашна чипа на този......майтап...
Николай Арсов - дърт авиомоделист от 1967г.
Пробвай на друг компютър, няма причина да не бачка.
Ако искаш мога да ти кача и AVR Studio 5.0 мисля че и със софта от пакета този програматор работеше без проблем.
Анатоли Бовянски
София
Ами изчерпаха се .. ти си направил вече какво ли не!Момци, дайте някакви идеи, различни от..."...смени програматора"
остана само: Обратно към производителя +
Егати, мазалото дето стана при тебе
~~ CARPE DIEM! ~~
инж. Мартин Марков
Здравейте мили колеги!!! От няколко дена съм горд собственик на апаратура TGY 9X направих си програматор зa LPT порт. До тук добре... С ""ponyprog-a"" чете и записва перфектно, но аз искам да ползвам eePe Eprom Editor - a . Въпреки че има настройки за паралелен порт както и да ги сменях не се активира порта . Основно пробвах настройките "avrisp"za lpt1 поне на понито такъв режим ползва.
Та въпроса ми е :
Как да ползвам eepe editora с паралелен порт програматор?. Изпробвах под Win7 и под Win XP
Привет и честита придобивка!
Пробва ли pony-stk200 ?
Какъв ти е режима на паралелния порт зададен от биоса ?
Под win7 пускаш ли eePe като administrator ?
~~ CARPE DIEM! ~~
инж. Мартин Марков
Пробвах и като администратор не става. Донякъде си реших проблема, като изчитам данните с ponyprog и после редактирам файла с eePe и после па ги записвам с Понито. Малко по сложно става ..но си е решение :)
Не знам какво става с тия програматори, днес и моя започна да забива.
Не съм пипал нищо по Компа освен че УМНИЯ УИНДОФФФ се ъпдейтна
System Restore от вчера и всичко потегли.
Ето ви и линк към AVR Studio ако някой иска да си усложни живота.http://rc.bovyanski.com/files/RC_MOD....1163-full.exe
Анатоли Бовянски
София
Мартине,
Правиш ли нещо с фюсовете на мега-та .... архивиране, връщане....каквото и да било?
P.S. Днес ще пробвам 3-ти програматор на 5-та машина.....егати каръщината......снощи дори закачих логически анализатор.....уж всичко си е наред а флашване не става.
Николай Арсов - дърт авиомоделист от 1967г.
В момента 6 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 6 гости)